«Lielā Kristapa» laikā pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par «Melānijas hronikas» tapšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" laikā 10.oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos par režisora Viestura Kairiša vēsturisko spēlfilmu "Melānijas hronika" tapusī filma "Visu laiku snieg. Melānijas hronika".

Šī dokumentālā filma stāsta par Kairiša filmas "Melānijas hronika" tapšanu.

Kairiša vēsturiskā spēlfilma "Melānijas hronika" Latvijas kinoteātros būs skatāma no 1.novembra.

Filmas pamatā ir juristes, žurnālistes un rakstnieces Melānijas Vanagas autobiogrāfija.

Pirms 75 gadiem padomju vara uz Sibīriju deportēja Latvijas eliti, arī 7168 sievietes un vairāk nekā 2000 bērnu vecumā līdz desmit gadiem. Vanaga un viņas dēls Alnis kā sociāli bīstami noziedznieki tika izsūtīti uz Tjuhtetu Sibīrijā.

Vanagas autobiogrāfija "Veļupes krastā" ir spilgtākais šī laika notikumu apraksts latviešu literatūrā. Tas bija autores pirmais darbs, ko viņa - bez tiesībām to padomju apstākļos publicēt - sarakstījusi kā izsūtījuma gadu dienasgrāmatu.

Kā skaidro filmas veidotāji, "Melānijas hronika" ir stāsts par Latvijas sievietēm, kuras izdzīvoja, neraugoties uz padomju varas atņemtajiem jaunības sapņiem, dzīves labākajiem gadiem, mājām, vīriem, bērniem, savu zemi un veselību. Tas ir stāsts par sievietēm, kuras izdzīvoja, lai piedzīvoto pierakstītu un lai arī nākamās paaudzes neaizmirstu pieredzi, kurā ar varu tikām ierauti mēs visi.

Filmā "Melānijas hronika" piedalās latviešu aktrises Lilita Ozoliņa, Guna Zariņa, Maija Doveika, Baiba Broka. Galvenajai lomai izvēlēta viena no mūsdienu labākajām savas paaudzes šveiciešu aktrisēm - Sabīne Timoteo. Melānijas dēlu atveido Edvīns Mekšs no Ludzas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti