Latvijas kinoteātros sāk izrādīt Renāra Vimbas filmu «Es esmu šeit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 26. februāra kinoteātros Latvijā sāk izrādīt Berlīnes Starptautiskajā kino festivālā "Kristāla lāci" ieguvušo Renāra Vimbas debijas pilnmetrāžas spēlfilmu "Es esmu šeit".

Filma skatāma kinoteātros Rīgā, Ventspilī, Cēsīs, Rēzeknē, Daugavpilī, Kuldīgā, Liepājā, Valmierā, Siguldā, Talsos un Smiltenē.

Filmas "Es esmu šeit" Latvijas pirmizrāde notika 25. februārī kinoteātrī „Splendid Palace”.

„Filmas pirmizrāde mājās vienmēr ir īpašs notikums, lai arī kāda būtu pieredze ārzemēs. Šodien jūtam, ka esam patiesi uzsākuši ceļu pie mūsu galvenā skatītāja – skatītāja Latvijā. Īstais gandarījums par Kristāla lāci Berlīnē būs piepildīts vienīgi tad, kad arī Latvijas auditorija būs… šeit! Ar mums,” pirmizrādē teica viena no "Tasse Film" producentēm Aija Bērziņa.

„Mums šodien ir patiess prieks par visu filmas komandu – tie ir svētki viņiem. Jo tieši viņi ir noticējuši un uzdrīkstējušies veikt šo gandrīz sešus gadus ilgo ceļojumu, kuram no rītdienas skatītājs varēs dzīvot līdzi visā Latvijā,” pateicības vārdus teica arī "Tasse Film" producente Alise Ģelze.

Jau vēstīts, ka filma "Es esmu šeit" ir sievietes pieaugšanas stāsts. Septiņpadsmitgadniece Raja dzīvo lauku mājās kopā ar valdonīgu vecmāmiņu un mazo brāli Robi (Andžejs Jānis Lilientāls). Baiss notikums satricina māsas un brāļa dzīvi, un meitene nu spiesta pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugusi sieviete. Galvenajās lomās: Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Ruta Birgere, Zane Jančevska, Indra Briķe un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti