Rīta Panorāma

JRT aktieris Gatis Gāga monoizrāde "Kontrobass"

Rīta Panorāma

Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija. Gatavošanās process

Tiešraide no Latvijas Nacionālās operas. Intervija ar Brigitu Rozenbriku

Latvija gatavojas Eiropas Kinoakadēmijas balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdiena, 13.decembrī, Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā notiks 27. Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija. Uz to ieradīsies kino prominences no visas Eiropas, pasākumā tiks pārstāvēti arī Latvijas kino profesionāļi.

Eiropas Kinoakadēmijas balvas Rīgā projektu vadītāja Brigita Rozenbrika norāda - šis ir ļoti nozīmīgs notikums Latvijas kultūras dzīvē. "Ne tikai tādēļ, ka tā ir unikāla iespēja Rīgā vienkopus redzēt Eiropas kino izcilās personības, bet arī tādēļ, ka tā ir ļoti nozīmīga mūsu latviešu kino veidotājiem tikties ar Eiropas kolēģiem. Varbūt tas būs aizsākums kādām citām labām sadarbībām," saka Brigita Rozenbrika.

Viņa neslēpj, ka sagatavošanās process ceremonijai bija ilgstošs: "Kā jau sarežģītam projektam, kurā jābūt elegantai pasākumu daļai, līdztekus ir jānodrošina tas, kas nepieciešams televīzijas tiešraidei. Rītvakar vairāk nekā 40 Eiropas valstīs ļoti daudzi miljoni skatītāju vēros tiešraidi no mūsu operas. Tādēļ ļoti būtiski, lai gan pasākuma daļai, gan televīzijas tiešraidei nepieciešamās sadaļas ir sabalansētas, norit harmoniski un bez aizķeršanās."

Ceremonijā būs skatāms spilgts vizuālais materiāls, tai skaitā tiks demonstrēti filmu fragmenti. "No mūsu puses pasākuma ievaddaļai piedāvāsim "Vides filmu studijas" izveidotu ļoti interesantu video materiālu par Rīgu - brīnišķīgo "Staro Rīga" laiku, kad visi vizuālie objekti pilsētā sasaucas ar kino ekrānu un veido ļoti interesantu un saistošu stāstu par Rīgu," stāsta Brigita Rozenbrika.

Tradicionāli Eiropas Kinoakadēmijas balvas ceremoniju atklās Eiropas Kinoakadēmijas prezidents, kinorežisors Vims Venderss un valdes priekšsēdētāja, poļu režisore Agneška Holanda. "Viņu iespaidi par Rīgu ir ļoti pozitīvi, viņi ir ļoti patīkami pārsteigti. Tāpat kā visas citas kino zvaigznes, viņi operā ieradīsies uz mēģinājumiem un cītīgi piedalīsies mēģinājumu procesā," stāsta Brigita Rozenbrika.

Kā esam vēstījuši, balvas pasniegs arī Latvijas pārstāvji - aktrise un režisore Rēzija Kalniņa, kā arī televīzijas raidījumu vadītāji Marta Selecka un Gustavs Terzens. Jautāta, kā notika balvas pasniedzēju izvēle, Brigita Rozenbrika norāda: "Manuprāt, Rēzija Kalniņa - tas ir ļoti likumsakarīgi. Šorīt mēs Rēziju varam apsveikt ar "Lielā Kristapa" balvu. Tieši tādēļ - viens no iemesliem bija, ka viņa bija nominēta "Lielā Kristapa" balvai. Gustavs Terzens un Marta Selecka jau visa "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas gada garumā izstaigājuši Dzintara ceļu un atgriezušies Eiropas Kinoakadēmijas balvas ceremonijā."

Ceremonijā uzstāsies pašmāju čellu trio "Melo-M". "Grupa "Melo-M" ir ļoti cieši saistīta ar kino, ar kino mūziku. Pavisam nesen īsfilmai "Piejūra" grupa "Melo-M" ir veidojusi mūziku, cik man zināms, arī šobrīd Kārlis Auzāns strādā pie cita projekta citai filmai, norvēģu filmai," stāsta Brigita Rozenbrika, detalizētāk gan neatklājot, kāda būs ceremonija, un saglabājot intrigu ceremonijas skatītājiem. Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremoniju varēs vērot gan tiešraidē Latvijas Televīzijā, gan kinoteātrī "Splendid Palace".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti