Kannu kinofestivālu atklās «Monako princese Greisa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kannu kinofestivālu 14.maijā atklās franču režisora Olivjē Dāna filma „Monako princese Greisa” (Grace of Monaco), liecina informācija festivāla mājas lapā.

Filmā stāstīts par 1962.gadu slavenās amerikāņu aktrises Greisas Kellijas dzīvē, par to, kā viņa kļuva par Monako princesi, apprecot Monako princi Renjē III. Šīs laulības dēvēja par gadsimta kāzām. Kinozvaigzne Kellija tobrīd bija pasaulslavena, filmējusies pie izcilākajiem režisoriem – Džona Forda un Alfrēda Hičkoka, un saņēmusi „Oskaru”. Slaveno kinozvaigzni filmā atveido Nikola Kidmena, kura pērn bija Kannu festivāla žūrijā.

Režisora Olivjē Dāna pēdējo gadu panākumi saistās ar 2007.gada filmu „Dzīve rožainā gaismā ” (La vie en rose) – stāstu par Edīti Piafu. Filma saņēma divus „Oskarus”, viens no tiem Piafas lomas atveidotājai Marionai Kotijārai.

Filma „Grace of Monaco” tiks rādīta 14.maija vakarā kinofestivāla galvenajā zālē.

Kā iepriekš ziņots, Kannu kinofestivāla žūriju 2014.gadā vadīs jaunzēlandiešu režisore Džeina Kempione.

67.Kannu kinofestivāls notiks no 2014.gada 14. līdz 25.maijam. Pērn žūriju vadīja Stīvens Spīlbergs, bet Kempione vadīja īsfilmu žūriju.

Kā ziņots, galveno balvu - Zelta palmas zaru – 2013.gada Kannu festivālā ieguva tunisiešu izcelsmes franču režisora Abdellatifa Kešiša filma "Adeles dzīve" .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti