Ieva Romanova ievēlēta par Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedru pilnsapulcē pēc divu gadu pārtraukuma par priekšsēdētāju tika ievēlēta bijusī ilggadējā tās vadītāja, filmu māksliniece Ieva Romanova.
 

Uz pilnsapulci bija ieradies liels biedru skaits, nodrošinot kvorumu 90,5% apmērā, lai vēlētu par jauno vadību nākamiem diviem gadiem un izvērtētu nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" tālāko attīstību diskusijā "Lielā Kristapa spogulis".

Tika ievēlēta arī jauna Latvijas Kinematogrāfistu savienības valde astoņu cilvēku sastāvā - režisors un operators Ivars Seleckis, režisore un producente Ināra Kolmane, režisors un pedagogs Dāvis Sīmanis, kultūras žurnāliste un režisore Kristīne Želve, režisors un operators Renārs Vimba, kinokritiķis un producents Bruno Asčuks, režisors un producents Andis Mizišs, režisors un producents Arvīds Krievs.

Ieva Romanova teica: "Vēlos pateikties kolēģiem par atsaucību un izrādīto uzticību, ievēlot mani amatā. Tas, ka sapulcei atsaukušies bija vairāk nekā 230 biedri, ir absolūti unikāls gadījums. Šī saliedētība kino profesionāļu vidū ir ļoti svarīga un norāda uz katra atbildību par kino savienības un filmu nozares nākotni."

"Nākamie gadi būs ļoti nozīmīgi Latvijas Kinematogrāfistu savienībai kā organizācijai, jo jāpabeidz svarīgs darbs pie likumprojekta izveides "Par radošās personas statusu un radošajām profesionālajām organizācijām". Tas nozīmē, ka mums būs pašiem savs likums, kas paredzēs gan dažādas sociālas garantijas, gan sakārtos attiecības filmu nozarē strādājošiem. Un tas prasīs arī īpašu sagatavošanos un skaidrojošo darbu. Arī citos likumos nepieciešams panākt grozījumus, piemēram, Autortiesību likumā. Jāturpina darbs pie Latvijas filmu vietējas un starptautiskas popularizēšanas. Nozīmīgi ir izveidot "Lielā Kristapa" norises modeli un pasākumus jauniegūtā nacionālās balvas statusam atbilstošā līmenī, palielinot balvas un filmu nozares prestižu," norādīja Ieva Romanova.

Iepriekšējos divus gadus Latvijas Kinematogrāfistu savienības valdes priekšsēdētājs bija režisors Reinis Kalnaellis.

Biedrība "Latvijas Kinematogrāfistu savienība" ir profesionāla radoša organizācija, dibināta 1962.gadā. To veido 263 biedri, kuri ir profesionāli dažādu profesiju kinematogrāfisti. Biedrības darbības galvenais mērķis ir apvienot tās biedrus Latvijas filmu nozares attīstības, valsts audiovizuālās vēstures veidošanas un kultūras mantojuma saglabāšanas un pieejamības veicināšanai Latvijas valsts un visas sabiedrības interesēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti