Gaujas filma «Izlaiduma gads» piedzīvos pirmizrādi A klases festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisora Andra Gaujas jaunā filma "Izlaiduma gada" pasaules pirmizrādi piedzīvos vasaras beigās vienā no prestižajiem A klases festivāliem, lsm.lv informē filmas veidotāji.

Režisora Andra Gaujas jaunā filma "Izlaiduma gads" jau pirms rudenī gaidāmās Latvijas pirmizrādes piedalīsies uzreiz trijos starptautiskos kinofestivālos. Pirms šie festivāli izsludinās savas oficiālās programmas, informācija par tiem pagaidām tiek turēta slepenībā. 

Režisora jaunā filma "Izlaiduma gads" (starptautiskais nosaukums "The Lesson") ir Gaujas debija aktierkino jomā. Filmā galveno lomu atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un tajā līdzās profesionāliem aktieriem piedalās daudzi jaunieši bez iepriekšējas pieredzes kino. Filma ir stāsts par jaunu skolotāju, kas, cenzdamās nodibināt draudzību ar savu audzināmo klasi, iekļūst sarežģītu personisku attiecību mezglā.

Režisors Gauja un filmas operators Aleksandrs Grebņevs, filmējot "Izlaiduma gadu", ir likuši lietā savu dokumentālistu pieredzi, liekot aktieriem daudz improvizēt un filmēties negaidītās situācijās. Gauja un Grebņevs guva plašu ievērību pasaulē ar savu iepriekšējo darbu - dokumentālo filmu „Ģimenes lietas”, kas uzvarēja ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā „Silverdocs”, kā arī piedalījās vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē.

Filma "Izlaiduma gads" ir uzņemta Latvijā, Francijā un Krievijā. Tajā lomas atveido arī Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, slavenais Krievijas aktieris Andrejs Smoļakovs, kā arī daudzi neprofesionāli aktieri, kas iejutās audzināmo skolnieku lomās: Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Edgars Siliņš, Elza Feldmane, Agirs Neminskis un daudzi citi. Filma ir Latvijas un Krievijas koppražojums, kur Latviju pārstāv studija „Riverbed” (producents Andris Gauja) sadarbībā ar „Mojo Raiser Production” (producente Guna Stahovska), bet Krievijas pusē darbojas studija „Horosho Production” (producente Natālija Ivanova). Filmas māksliniece ir Ilze Kauliņa, montāžas režisors Tambets Tasuja (Igaunija), tērpu māksliniece Elīna Bērtule, skaņas režisors Jevgēnijs Kobzevs. Filmas attēla un skaņas pēcapstrāde veikta Mombajā, Indijā - studijās "Prasad Film Labs" (kolorists Džejadevs Tiruveaipatu) un "FutureWorks" (skaņas gala miksētājs Džastins Džouss).

"Izlaiduma gada" vietējā pirmizrāde ir plānota oktobrī „Kino Citadele”, un tā tiks plaši izrādīta kinoteātros visā Latvijā. Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes un privātpersonu atbalstu. Filmas sponsoru vidū ir kompānijas „Wess Select” / „BMW Latvija”, „airBaltic”, „Cinevera”, „Casting Bridge”, „Pandora Media”, „FreshStep”, Viesnīca "Neiburgs" un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti