Festivālā «2Annas» iesniegts rekordliels filmu skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Starptautiskajā filmu festivālā “2Annas” šogad iesniegts rekordliels filmu skaits, sasniedzot gandrīz 1500 filmu apjomu, lsm.lv pavēstīja festivāla rīkotāji.

Visvairāk – 146 filmas ar vēlmi startēt festivālā “2Annas” ir atceļojušas no Vācijas, kurai seko Francija ar 63 filmām, Lielbritānija ar 53 filmām un Krievija ar 44 filmām. Tāpat iesūtītas filmas arī no tālākām valstīm, piemēram, Kataras, Pakistānas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kazahstānas, Nepālas, Filipīnām, Šrilankas, Irākas, Irānas un citām. No Latvijas konkursam pieteiktas 38 īsfilmas, kas līdz šim ir lielākais iesniegto latviešu filmu skaits festivāla “2Annas” vēsturē. Visas konkursam iesūtītās īsfilmas no Latvijas varēs noskatīties “Baltās nakts” ietvaros 6.septembrī.

Festivāla komandai ir jāpārskata vairāk nekā 540 stundu garš materiāls, lai atlasītu filmas trīs konkursa kategorijām: Baltijas īsfilmu konkursam, starptautiskajam īsfilmu konkursam un pilnmetrāžas filmu konkursam,” par filmu atlasi stāsta festivāla programmu direktore Anna Veilande-Kustikova.

“Šogad konkursa programmās izrādīsim izcilākās un kvalitatīvākās no jaunākajām īsfilmām un pilnmetrāžas filmām, tāpat festivāla ietvaros būs īpaši atlasītas vēsturiskās un mūsdienu tematiskās programmas, kurās būs skatāmas gan spēlfilmas, animācijas, dokumentālās, eksperimentālās un citu žanru filmas,” turpina Anna Veilande-Kustikova.

Pilnmetrāžas filmu sadaļa ietverta festivālā pirmo gadu. Šajā sadaļā konkursa kārtībā saņemtas 170 filmas. Šogad festivāls veltīts drosmīgai tematikai – robežpārkāpēji.

“Lai gan pagājušajā gadā festivāls piedzīvoja savu astoņpadsmito dzimšanas dienu, kas būtu uztverama kā pilngadība, nevēlamies zaudēt jaunības trakumu, atsacīties no untumiem un ietērpt “2Annas” biznesa kostīmiņā,” norāda producente Agnese Logina.

“Tieši šo iemeslu dēļ izvēlējāmies samērā pretenciozu festivāla tematiku, kuras ietvaros atspoguļosim jauno režisoru debijas filmas. Šogad gribam pārkāpt iepriekš iepazītās kino robežas un skatītājiem sniegt svaigu pieredzi kino baudījumā, tāpēc izvēlējāmies dot vārdu jaunajiem talantiem. Lai labāk saprastu mūsdienu robežpārkāpējus, pievērsīsimies arī vēsturiskajiem robežpārkāpējiem – filmām un režisoriem, kuri pārmainīja un izaicināja sava laika konvencijas,” par šā gada festivāla tematiku saka Anna Veilande-Kustikova.

Festivāls “2Annas” norisināsies laika posmā no 17. līdz 26. oktobrim. Papildus filmu programmām “2annas” festivāla apmeklētājiem piedāvās iespēju tikties ar filmu režisoriem klātienē, aicinās piedalīties meistarklasēs gan profesionāļiem, gan citiem interestiem, rīkos publiskas diskusijas par festivālā apskatītām tēmām, kā arī aicinās kinomīļus tikties neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas dažādās festivāla norises vietās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti