Berlīnes kinofestivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos Renāra Vimbas spēlfilma «Es esmu šeit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Berlīnes kinofestivālā svētdien, 14.februārī, pasaules pirmizrādi piedzīvos Renāra Vimbas debijas spēlfilma "Es esmu šeit".

Filmu izrādīs Berlīnes Pasaules kultūru nama kino zālē, un pirmizrādē klātesoši būs filmas veidotāji un Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība).

Filmas darbība norit Latvijas laukos, un tās galvenā varone ir jauna meitene Raja. Kā stāsta filmas režisors Renārs Vimba un producente Alise Ģelze – filmas centrā ir sievietes pieaugšanas stāsts.

"Tā nav tāda sociāla drāma par kaut kādām bāreņu nedienām. Filma ir par pusaudzi, par meiteni, kurai ir jāizcīna gan savas iekšējās cīņas, gan arī cīņas pret ārējo pasauli, lai šajā bieži vien iracionālajā cīņā viņa varētu iepazīt to, ko mēs saucam par atbildību," stāsta filmas režisors.

Savukārt filmas producente norāda: "Režisoram ir izdevies noturēt balansu starp ļoti sirdi plosošo drāmu un tomēr radīt skatītājiem to cerību, ka mūsu dzīvēs viss ir kārtībā. Tā, protams, ir ļoti sentimentāla un emocionāla filma, bet filmas pēcgarša tomēr ir gaiša - tu izej ārā no kinozāles ar tādu apcerīgu un melanholisku noskaņojumu."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti