Andra Gaujas «Izlaiduma gads» pirmizrādi piedzīvos Monreālas kinofestivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Andra Gaujas debijas mākslas filma "Izlaiduma gads" ("The Lesson") 27.augustā piedzīvos pasaules pirmizrādi Monreālas Pasaules filmu festivālā, kas ir viens no prestižākajiem kinofestivāliem pasaulē. Latvijas filma ir iekļauta debijas filmu konkursa skatē, kur no visas pasaules izraudzītas 18 filmas.

Kā norāda filmas "Izlaiduma gads" producente Guna Stahovska, tas ir īpašs notikums Latvijas kino, jo Monreālas festivāls ir vienīgais oficiāli akreditētais "A" klases kinofestivāls visā Ziemeļamerikā. Līdz šim vienīgā pilnmetrāžas filma, kas pārstāvējusi festivālā Latviju, ir Lailas Pakalniņas 1998.gada filma "Kurpe".

Drīz pēc Monreālas festivāla "Izlaiduma gads" piedalīsies vēl divos nozīmīgos starptautiskos kinofestivālos - Bergenas Starptautiskajā kinofestivālā Norvēģijā un Krievijas starptautiskajā kinofestivālā "Kinošok". Abi festivāli notiks septembrī.

"Izlaiduma gads" ir stāsts par jaunu skolotāju Zani, kura aiziet par tālu savos centienos nodibināt draudzīgas attiecības ar klasi, nokļūstot sarežģītā personisku attiecību mezglā.

Spēlfilma ir veidota dokumentālā stilistikā, sadarbojoties profesionāliem aktieriem ar jauniešiem bez aktiermākslas pieredzes. Filmā piedalās aktieri Inga Alsiņa-Lasmane, Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, Andrejs Smoļakovs, Ivars Auziņš, Laura Atelsone un citi.

Filmas režisors Andris Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs iemantoja plašu atzinību pasaulē ar savu iepriekšējo kopdarbu - dokumentālo filmu "Ģimenes lietas" ("Family Instinct"), kas ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā "Silverdocs" tika atzīta par 2011.gada labāko dokumentālo filmu pasaulē un ir piedalījusies vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē. "Izlaiduma gads" ir Gaujas debija pilnmetrāžas mākslas kino.

Filmas režisors ir Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Ilze Kauliņa, scenārija autori Lauris Gundars un Andris Gauja, montāžas režisors Tambets Tasuja (Igaunija), producenti - Guna Stahovska un Andris Gauja. Filma uzņemta Latvijā, Francijā un Krievijā. Filmas pēcapstrāde veikta Mombajā, Indijā - studijās "Prasad Group" un "FutureWorks".

Kā jau vēstījām, Latvijas pirmizrādi Andra Gaujas filma piedzīvos oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti