Rīta Panorāma

Intervija ar Signi Plūmiņu

Rīta Panorāma

Ērģelniece Iveta Apkalna saspēlē ar orķestri Sinfonietta Rīga

Intervija ar Augustu Brigmani

ZZS grib meklēt citu investoru «airBaltic»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai gan valdība pieņēma lēmumu piesaistīt nacionālai lidsabiedrībai “airBaltic” piesaistīt finanšu investoru – Vācijas pilsoni Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, koalīcijas partneris Zaļo un zemnieku savienība  uzskata, ka ir jāturpina meklējumi un jāatrod cits investors, LTV “Rīta panorāmai” pauda ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Pirms nedēļas valdība nolēma pārdot par 52 miljoniem eiro 20 procentus „airBaltic” akciju Vācijas pilsonim Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam kā finanšu investoram. Vienlaikus 80 miljoni eiro būtu jāiegulda arī valstij – tas būtu aizdevums no Valsts kases.

Brigmanis “Rīta panorāmai” sacīja, ka ZZS iestājas par to - Latvijai  nepieciešama nacionālā aviokompānija, un ir skaidrs, ka bez dotācijas tā kompānija dzīvot nevar, taču pašreizējais plāns paredz atrast 80 miljonus eiro Valsts kasē. Un parādās jautājums, kāpēc tas jādara, kad nevar atrast līdzekļus citām vajadzībām.

Tāpēc lēmums par investora piesaisti jāpārskata un jāturpina meklējumi, pauda Brigmanis.

“Var ātri pieņemt lēmumu, [..] un tad atkal visi spriedīsim, ko nu esam izdarījuši,” viņš piebilda.

Jau ziņots, ka „Vienotības” vadītāja Solvita Āboltiņa pirmdien paziņoja, ka koalīcijas partneru iebildumu dēļ šobrīd juristiem būtu jāmeklē citi risinājumi nacionālās lidsabiedrības „airBaltic” finansēšanas jautājumā, jo koalīcijā nav atbalsta 80 miljonu eiro aizdevumam lidsabiedrībai un, iespējams, būtu jāmeklē cits stratēģiskais investors.

Novembra sākumā valdība sēdē aiz slēgtām durvīm pēc vairāk nekā četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta "Prudentia" atrasto investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic".  Nākamajā dienā premjere Laimdota Straujuma (“Vienotība”) nolēmusi pieprasīt satiksmes ministra Anrija Matīsa (“Vienotība”) demisiju.

Apstiprinātais investors ir Vācijas pilsonis Ralfs Dīters Montāgs-Girmess -  viņš aviokompānijā ieguldīs 52 miljonus eiro, bet valsts - 80 miljonus eiro.  Montāgs-Girmess jau ilgus gadus ar biznesu nodarbojas Krievijā, un viens no tiem ir saistīts ar Krievijā ražoto lidmašīnu pārdošanu. Intervijā Krievijas žurnālam „Medveģ” 2010.gadā viņš atzina, ka savulaik bijis Vācijas izlūkdienesta darbinieks, tomēr, redzot, ka aukstais karš esot beidzies, nolēmis pievērsties biznesam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti