Dienas notikumu apskats

Apritējuši 3 gadi kopš asiņainajiem notikumiem Maidana laikā Ukrainā

Dienas notikumu apskats

Krievija turpina atbalstīt radikālas Eiropas partijas

«Wizz Air» sāks lidojumus no Rīgas uz Bari un Reikjavīku

«Wizz Air» sāks lidojumus no Rīgas uz Bari un Reikjavīku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tūrisma sezonas gaidās starptautiskajā lidostā "Rīga" strādājošās aviokompānijas steidz paziņot par jaunu galamērķu atvēršanu. Pirmā ar šādu paziņojumu klajā nākusi Ungārijas zemo cenu aviokompānija "Wizz Air", kas šogad plāno uzsākt tiešos lidojumus uz diviem jauniem galamērķiem – uz Bari Itālijā un Reikjavīku Islandē.

Atvaļinājumu sezona ir ražas laiks aviācijas industrijai. Tās laikā pieaug gan lidojumu, gan pārvadāto pasažieru skaits.

Kopš 2010. gada Rīgā strādājošā Ungārijas zemo cenu aviosabiedrība "Wizz Air" ir pirmā, kas šogad paziņojusi par plāniem šovasar sākt lidojumus uz jauniem galamērķiem. Iepazīstinot ar aviokompānijas plāniem, tās pārstāvis Gābors Vašārheji otrdien teica:

"Vasaras sezonā mēs palielināsim lidojumu biežumu uz populārākajiem galamērķiem no Rīgas. Šodien mēs paziņojam par diviem jauniem maršrutiem.

Ieskaitot šos divus maršrutus, mēs tagad piedāvāsim 11 galamērķus astoņās valstīs. Divi jaunie galamērķi ir Bari un Reikjavīka. Abi maršruti tiks atklāti jūnija beigās, un uz abiem galamērķiem mēs lidosim divas reizes nedēļā," klāstīja Vašārheji.

Kopš 2014. gada ungāru aviokompānija Rīgā pastāvīgi bāzējusi divas „Airbus A320” lidmašīnas. Vēl šogad vienu no tām plānots nomainīt ar ietilpīgāku gaisa kuģi – „AirBus A321”.

Starptautiskās lidostas „Rīga” valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Ilona Līce sola, ka šovasar no Rīgas būs iespējams aizlidot uz aptuveni 80 galamērķiem, taču nevēlas atklāt, kuras aviokompānijas uz kādiem jauniem galamērķiem lidos.

"Tas ir kompānijas pārsteigums. Tā kā tuvāk līdz jūnijam būs jauni paziņojumi, bet mēs nevēlamies aviokompānijām laupīt šo prieku pašām paziņot savus jaunos galamērķus," teica Līce.

Vaicāta par to, vai drīzumā sagaidāms arī lidostā strādājošo aviokompāniju skaita pieaugums, Līce atturas prognozēt, vai kāda aviokompānija varētu uzsākt vai atsāk regulārus lidojumus no Rīgas.

Aizvadītajā gadā populārākās aviokompānijas laurus lidostā "Rīga" arvien saglabājusi Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", kuras pārvadāto aviopasažieru skaits pārsniedz pusi no kopumā pārvadātajiem. Otrajā vietā ierindojusies Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair", bet trešajā – "Wizz Air", kas pārvadājusi 8,5% no visiem pasažieriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti