VIDEO: VID nespēj konsultēt uzņēmējus angliski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijā izveidotais mikrouzņēmuma nodokļa režīms varētu būt pievilcīgs arī ārzemniekiem, un kādi uzņēmēji no kaimiņvalstīm varētu pārcelties uz Latviju, taču pašiem tikt galā ar formalitātēm viņiem būtu pagrūti, jo Latvijas Televīzijas raidījums “Aizliegtais paņēmiens” eksperimentā pārliecinājās, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav spējīgs konsultēt uzņēmējus angliski.

Eksperimentā raidījuma pārstāvis sazinājās ar VID kā kāds Beļģijas uzņēmējs, kas vēlas konsultāciju par nodokļu sistēmu Latvijā.

Telefonsarunā VID paziņoja, ka nekonsultē telefoniski angļu valodā, tā vietā var rakstīt e-pastu vai pieteikties uz konsultāciju personiski.  Taču atbildi uz e-pastu VID sola tikai latviski, nevis angliski.

Atliek vien doties uz VID konsultāciju centru, taču arī tur beļģu uzņēmējam nāktos vilties, jo dienesta pārstāves angliski īsti nerunāja un izrādījās, īsti nezināja, ko nozīmē mikrouzņēmumu režīms.

Bet uzņēmēji palīdzību var meklēt arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA), kas solīja reģionos izvietot biznesa inkubatorus, kuros ikviens uzņēmējs varēs arī iegūt informāciju, ko un kā darīt, kādas ir prasības, lai tajā neapmaldītos. Viens no inkubatoriem atvērts Jūrmalā, taču tā vadītājs Rihards Zariņš telefonsarunā atklāj, ka konsultāciju saņemšanai uzņēmumam jākļūst par inkubatora dalībnieku.

“Tā vienkārši laikam mēs te tās konsultācijas nevarēsim sniegt jums,” paziņoja Zariņš.  

“Mēs varam jūs pakonsultēt par to, ko biznesa inkubators piedāvā un kā kļūt par inkubatora uzņēmumu, bet, ja jūs gribat tādas konsultācijas jau konkrēti par jūsu biznesu, tad jums ir jāaizpilda pieteikuma anketa, jāiztur nosacīts minimāls konkurss, jāparaksta līgums ar LIAA, un tad jau jūs varat saņemt drusku vairāk atbalstu,” kārtību skaidroja Zariņš.  

Viņš gan piedāvāja inkubatoru apciemot klātienē, tas strādājot katru dienu no deviņiem līdz pieciem. Taču ceturtdien pulksten trijos pēcpusdienā, kad raidījuma pārstāvji nolēma izmantot šo piedāvājumu, inkubators bija tukšs, durvis bija ciet, nekādu norāžu nebija un, zvanot pie durvīm, neviens tās neatvēra.  
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti