Rīta Panorāma

Latgales mākslinieks no koka kariķē politiķus

Rīta Panorāma

Izvēlies nākotni! 100 krēsli. Premjera amata kandidāts Jānis Bordāns

Telefonintervija ar Līgu Meņģelsoni

Uzņēmēji cer uz nodokļu stratēģijas ievērošanu arī pēc vēlēšanām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trešdien finanšu ministrs Andris Vilks ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) parakstīs nodokļu politikas stratēģiju 2015.-2017.gadam. Uzņēmēji cer, ka vienošanos par nodokļu politikas stabilitāti ievēros arī pēc vēlēšanām.

LDDK vadītāja Līga Meņģelsone LTV raidījumā „Rīta Panorāma” atgādināja, ka jaunais dokuments, kuru plānots parakstīt trešdien, ir turpinājums 2011.–2014.gada stratēģijai, un uzņēmēji sagaida, ka tas ļaus turpinās iesākto un nodokļu politika kļūs stabila un paredzama, kas ir īpaši svarīgi uzņēmējiem.

„Nav nekā sliktāka kā neparedzamība, jo tad nevar sagaidīt investīcijas un to, ka uzņēmēji būs lojāli valstij,” norādīja Meņģelsone.

Viņa arī skaidroja, ka vienošanos uzņēmēji parakstīs ar Finanšu ministriju, nevis politiķiem, jo „būtu bēdīgi, ja vienošanos slēgtu ar domu, ka politiķi nāk un aiziet”.  Valsts institūcija paliek, un uzņēmēji cer, ka šo vienošanos ievēros. 

Stratēģija ir ministrijas, sociālo un sadarbības partneru kopdarba rezultāts, kas iezīmē būtiskākos šajā laika posmā paveicamos uzdevumus, lai nodrošinātu uzņēmējdarbības vides prognozējamību un konkurētspēju, stabilus un pietiekamus valsts budžeta ieņēmumus publisko funkciju un pakalpojumu finansēšanai, kā arī ienākumu nevienlīdzības mazināšanu, informēja Finanšu ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti