Panorāma

"Vienotības" popularitāte strauji samazinās

Panorāma

Saeimas šā gada beidzamie lēmumi

Tiesā prasīs "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespēju

Tiesā prasa «KVV Liepājas metalurga» maksātnespēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tiesā iesniegts metālapstrādes uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespējas pieteikums, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar pieteikumu Liepājas tiesā vērsusies kompānija "Elme Messer Metalurgs". Maksātnespējas lieta ierosināta 16. decembrī. Par administratoru plānots iecelt Andri Trokšu.

Liepājas tiesa maksātnespējas pieteikumu plāno izskatīt 29.decembrī  un par tiesnesi nozīmēta Maija Jansone.

"Elme Messer Metalurgs" valdes loceklis Silvis Fridrihsons aģentūrai BNS norādīja, ka par maksātnespējas pieteikumu neko nezina un solīja sniegt plašāku komentāru piektdien, kad atgriezīsies Latvijā. Savukārt uzņēmumā uz telefona zvaniem neatbild.

"Elme Messer Metalurgs" ražo medicīniskās un industriālās gāzes, kuras izmanto metalurģijā, metālapstrādē, pārtikas rūpniecībā, elektronikas ražošanā un citur. Uzņēmums nodrošina "KVV Liepājas metalurgu" ar tehnisko skābekli.

Kompānija pērn strādāja ar 104 000 eiro apgrozījumu un 1,449 miljonu eiro zaudējumiem. "Elme Messer Metalurgs" pieder Igaunijas uzņēmumam "Elme Messer Gaas".

Tomēr parāds nav saistīts ar dabasgāzes un elektrības piegādi, jo par šiem enerģijas avotiem “KVV Liepājas metalurgs” ir norēķinājies. Iespējams, parādi ir par tehnisko skābekli un slāpekli, kas nepieciešams tērauda ražošanā. Šīs rūpnieciskās gāzes iegūst “Elme messer metalurgs”, un viens no lielākajiem to pircējiem ir “KVV Liepājas metalurgs”. Oficiālu dokumentu no maksātnespējas pieteicējiem vai tiesas “KVV Liepājas metalurgs” vadība vēl nav saņēmusi. Tā valdes loceklis Igors Talanovs gan atbild, ka „mums ir zināmi saimnieciski sarežģījumi attiecībās ar viņiem”.

Iesniegtais maksātnespējas pieteikums neietekmēšot uzņēmuma darbību.

„Nē, nē. Mums ir iecerētas divarpus nedēļu ilgas brīvdienas, ko sen bijām plānojām. Esam iepirkuši izejvielas, lai darbu sāktu 10. janvārī. Noliktavā ir gatavā produkcija. Daļa ir pasūtījums. Daļai meklējam pircēju. Viss ir normāli,” apgalvo Talanovs.

Liepājas dome atzīst, ka notikušais ir nepatīkams pārsteigums. “Pašvaldībai šis maksātnespējas pieprasījums bija pārsteigums, jo pēdējā informācija, ko pauda īpašnieki, bija, ka ražošanā ir tehnisks pārtraukums un 10. janvārī ražošanu atsāks iepriekšējā apjomā," saka Liepājas mēra padomnieks Andrejs Rjabcevs. "Maksātnespējas pieprasījums ievieš korekcijas, sekosim līdzi, kā tas attīstās. 500 liepājnieki ir atkarīgi no šī uzņēmuma darbības, bet mēs - pašvaldība sazināmies ar NVA un Sociālo dienestu, lai būtu gatavi tādiem risinājumiem, ja nepieciešams atbalsts," norāda Rjabcevs.

LTV jau trešdien ziņoja, ka uzņēmums un bijušais tā maksātnespējas administrators Haralds Velmers ir iesnieguši prasības tiesā viens pret otru. Strīds saistīts ar maksājumiem vairāk nekā pusmiljona eiro vērtībā, kurus uzņēmums atsakās veikt.

BNS jau rakstīja, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu "KVV Group". Ukrainas kompānija par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti