Straujuma vairs nevēlas atlikt elektroenerģijas tirgus atvēršanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (”Vienotība”) vairs neuzskata, ka būtu jāatliek 1.aprīlī paredzētā elektroenerģijas tirgus atvēršana mājsaimniecībām, ziņo Latvijas Radio. 

Straujuma pēc tikšanās ar  pašreizējā monopolista „Latvenergo” pārstāvjiem atzina, ka neredz pamatu šobrīd mainīt jau pieņemto lēmumu par tirgus atvēršanu no 1.aprīļa, jo arī tirgus neatvēršanas gadījumā „Latvenergo” prasīs regulatoram pārskatīt tarifus un elektrības cenas pieaugs.

Savukārt, ja tirgu atvērs kā plānots, nākotnē varētu parādīties jauni spēlētāji tirgū.

Atverot tirgu, gan būtu jādomā par iespējām vairāk kompensēt elektroenerģijas cenas pieaugumu maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, atzina Straujuma.

Likumā noteikts, ka elektroenerģijas tirgu atvērs, sākot ar 1.aprīli, taču februāra sākumā valdošā koalīcija, pieļāva, ka tirgus liberalizācija varētu arī nenotikt, jo atsevišķos gadījumos patērētāji par elektroenerģiju būs spiesti maksāt pat 40% vairāk nekā līdz šim, kad daļai patērētāju elektroenerģija bija subsidēta.

Pēc pilnīgas elektroenerģijas tirgus atvēršanas no 1.aprīļa Latvijas mājsaimniecībām elektroenerģijas izmaksas vidēji pieaugs par 7-12%. Elektroenerģijas tirgus pilnīga liberalizācija, tajā iekļaujot arī mājsaimniecības, ir paredzēta no aprīļa. Mājsaimniecību segments Latvijā veido 25% no kopējā valsts elektroenerģijas patēriņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti