Straujuma: Polijas–Lietuvas gāzes vada projekts veicinās arī Inčukalna pazemes krātuves modernizāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Polijas–Lietuvas gāzes vada izbūve, par finansējumu kurai ceturtdien, 15.oktobrī, vienojās Eiropas Komisija, Baltijas valstis un Polija, veicinās arī Latvijas infrastruktūras attīstību, cer Latvijas premjere Laimdota Straujuma (“Vienotība”).

Eiropas Komisija, Baltijas valstis un Polija šodien parakstījušas vienošanos par Eiropas Savienības finansējuma piešķiršanu Polijas-Lietuvas gāzes vada izbūvei. Šis starpsavienojums izbeigs ieilgušo Baltijas jūras reģiona izolētību un apgādās reģionu ar enerģiju, kas nepieciešama jaunam ekonomikas uzrāvienam, uzskata Eiropas Savienības līderi.

“Esmu pārliecināta, ka Polijas–Lietuvas strapsavienojuma projekts sniegs būtisku ieguldījumu arī Baltijas valstu enerģētiskās neatkarības stiprināšanai. Šodien parakstītā vienošanās parāda, ka Polija, Lietuva, Latvijas un Igaunija ir spērušas vēl vienu soli gan enerģētiskās atkarības mazināšanas, gan stratēģiskā virzienā. Un projekta stratēģiskā nozīme nav apšaubāma. Pirmkārt, tas nodrošinās dabasgāzes piegādes ceļu avotu dažādošanu, otrkārt, atstās pozitīvu ietekmi uz energoapgādes drošuma paaugstināšanu nākotnē,” sacīja Straujuma.

Latvijas premjere arī pauda cerību, ka cauruļvads veicinās infrastruktūras attīstību. “Starpsavienojums veicinās tirgus attīstību un pozitīvi ietekmēs citus reģionāli svarīgus kopēju interešu projektus,” sacīja premjere, norādot uz Inčukalna pazemes krātuves modernizācijas projektu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti