Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Krapsi

Rīta Panorāma

Dejas izrāde ''Abi''

Intervija ar premjerministri L.Straujumu

Straujuma: ASV varētu piegādāt gāzi Latvijai un tā būtu lētāka nekā no Krievijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

ASV varētu piegādāt gāzi Latvijai, un tās cena būtu pat zemāka nekā pašlaik Krievijas piedāvātā, bet Baltijas valstīm būtu jāvienojas par kopīgu rīcību, lai rīkotos vienoti un efektīvi, saņemot ASV gāzes piegādes, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” pauda premjerministre Laimdota Straujuma.  

Straujuma, kas atgriezusies no vizītes ASV, pastāstīja, ka vairākas kompānijas izrādījušas interesi par iespējām piegādāt Latvijai gāzi.

Straujuma atklāja, ka pašreizējie aprēķini liecina, ka gāzes cena varētu būt mazāka, nekā pašlaik Latvijai piedāvā vienīgais gāzes piegādātājs – Krievija.

Straujuma gan uzsvēra, ka nepieciešami detalizētāki ekonomistu aprēķini, kā arī Baltijas valstu kopīga rīcība, lai nerīkotos neefektīvi un ASV potenciālajiem partneriem būtu zināms, vai gāze nepieciešama tikai Latvijai vai Baltijas valstīm, vai vairākām reģiona valstīm.

Premjerministre arī uzvēra, ka gāzi varēs piegādāt kāda ASV privātkompānija, nevis valdība, un tā vadīsies no tirgus situācijas.   
Jau ziņots, ka Latvija ir ieinteresēta, lai ASV sāktu dabasgāzes eksportu uz Eiropu, jo tas būtu labs signāls Krievijai, ka Eiropai ir alternatīvas gāzes piegādes iespējas. Latvijas enerģētiskā atkarība no Krievijas gāzes un drošība Eiropā pēc Krievijas agresijas Ukrainā bija galvenie temati Straujumas sarunās arī ar ASV Pārstāvju palātas  kongresmeņiem.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti