«Statoil» nākotnē varētu piegādāt dabasgāzi Latvijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Norvēģijas valsts kontrolētā naftas un dabasgāzes kompānija "Statoil” būtu gatava nākotnē piedāvāt dabasgāzi arī Latvijas tirgum. Tā pēc tikšanās ar enerģētikas uzņēmuma "Statoil" pārstāvjiem norādīja Latvijas ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

„Statoil” jau šobrīd nodrošina sašķidrināto dabasgāzi Klaipēdas terminālim Lietuvā.

„Mēs šobrīd aktīvi strādājam, lai atvērtu Latvijas gāzes tirgu un palielinātu konkurenci, un tad, protams, ir svarīgi, kādas būtu iespējamās alternatīvās gāzes piegādes nākotnē, kad tirgus būs atvērts. Loģiski, ka mēs lūkojamies Norvēģijas virzienā - Norvēģijas ir otrais lielākais gāzes piegādātājs Eiropā. „Statoil” ir kompānija, kura jau šobrīd ir sakusi sadarbību ar Lietuvu, un tas, ko es vēlējos pārliecināties – vai mēs varam viņus potenciāli redzēt kā piegādātājus Latvijas patērētājiem.  Līdz Lietuvas projektam „Statoil” nepraktizēja mazu apjomu piegādes. Pirmais solis no viņu puses ir sperts, un es esmu pārliecinājusies, ka viņi būtu gatavi lielāka apjoma piegādei arī citās Baltijas valstīs.   Teorētiski, ja mums būtu savs nacionāls gāzes terminālis, ka viņi varētu būt sadarbības partneris. Cena, protams, būtu atkarīga gan no mūsu piegāžu elastības, gan no  minimālā apjoma, kas mums būtu nepieciešams un daudziem citiem faktoriem, bet svarīgi, ka šāds iespējams partneris ir,” atzina Reizniece-Ozola.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš kopā ar Latvijas amatpersonu un  uzņēmēju delegāciju trešdien un ceturtdien apmeklē Norvēģiju, kur tiekas ar šīs valsts augstākajām amatpersonām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti