Rīta Panorāma

Intervija ar Uldi Hmieļevski

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Juri Savicki

Savickis: Tirgus liberalizācijas dēļ par 20-30% augs gāzes cenas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gāzes tirgus liberalizācija paaugstinās gāzes cenas, un šis pieaugums varētu būt par 20-30%, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja "Latvijas gāzes” akcionāra SIA "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Atverot gāzes tirgu, aizvien tiks piegādāta gāze no Krievijas, bet parādīsies dažādi vidutāji. Tādējādi gāzes cena varētu pieaugt par 20-30%.

Tam par piemēru esot elektrības tirgus atvēršana, kas cenas esot paaugstinājusi, norādīja Savickis.

„Liberalizācijas trešās energopaketes galvenā doma, ka konkurence pazemina cenas. Bet tehniski gāzes piegāde nāks no Krievijas turpmāk tik un tā. Tas nozīmēs, ka parādīsies vidutāji,” sacīja Savickis.

Viņš gan pauda, ka pašlaik Latvijas patērētājiem esot paveicies, jo naftas cenu sarukums ietekmē arī gāzes cenas.

Taujāts par jaunizvēlēto AS "Latvijas gāzes" (LG) valdes priekšsēdētāju Aigaru Kalvīti, Savickis atklāja, ka viņa darba samaksa būs robežās starp Saeimas un Eiropas Parlamenta deputāta atalgojumu. Mēneša alga būs lielāka par pieciem tūkstošiem eiro. Pats Kalvītis gan precīzu darba samaksu vēl nezinot.

Vēstīts, ka "Latvijas gāzes" padome augusta vidū ietekmīgā energouzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā iecēlusi bijušo Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti. Viņš šajā amatā nomainīs ilggadējo uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Adrianu Dāvi.

Kalvītis par lielāko izaicinājumu sauc gaidāmo dabasgāzes tirgus liberalizāciju un cer, ka gāzes biznesā vismaz Latvijas un Baltijas teritorijā politiskie faktori nedominēs pār ekonomiskajiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti