Sāk meklēt kandidātus darbam atjaunotajās valsts uzņēmumu padomēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts sektors pamazām sāk meklēt kandidātus darbam atjaunotajās valsts uzņēmumu padomēs, par ko liecina Satiksmes ministrijas (SM) izsludinātie konkursi. Ministrija konkursā meklē piemērotus cilvēkus darbam VAS "Latvijas pasts", VAS "Latvijas dzelzceļš", kā arī VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padomē, liecina SM mājaslapā pieejamā informācija.

Konkurss izsludināts uz trim amata vietām katrā uzņēmumā – padomes priekšsēdētāja, padomes locekļa un neatkarīgā padomes locekļa amatu.

Kandidātiem izvirzītas vairākas prasības, tostarp akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē, vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze lielas kapitālsabiedrības (virs 100 darbinieku) valdes vai padomes locekļa amatā, nevainojama reputācija un citas.

Kandidātiem pieteikumi darbam "Latvijas pasta" padomē jāiesniedz līdz šā gada 8.aprīlim, "Latvijas dzelceļa" padomē – līdz šā gada 31.martam, bet starptautiskajā lidostā "Rīga" – līdz šā gada 24.martam.

Jau ziņots, ka krīzes laikā likvidētās lielo valsts uzņēmumu padomes daļā kapitālsabiedrību darbu varētu atsākt pavasara beigās vai vasarā. Padomju atjaunošana notiek pēc Pārresoru koordinācijas centra ierosinājuma saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD rekomendācijām, lai vismaz lielajos valsts uzņēmumos uzlabotu to darbības pārraudzību.

Visdrīzāk, pirmie valsts uzņēmumi, kuros padomes tiks atjaunotas, būs SM pārziņā esošais "Latvijas dzelzceļš", "Latvijas pasts", "Latvijas autoceļu uzturētājs", un lidosta "Rīga", kā arī Zemkopības ministrijas pārraudzītajā VAS "Latvijas Valsts meži", jo attiecīgās ministrijas pirmās sāka veidot konkursa jeb nominācijas komisijas šiem uzņēmumiem.

Iepriekš ministrijās neatklāja šo komisiju dalībnieku vārdus. Bija zināms, ka tajās būs gan ministriju un Pārresoru koordinācijas centra pārstāvji, gan cilvēki no nevalstiskā sektora. Piemēram, no Darba devēju konfederācijas un Tirdzniecības un rūpniecības kameras.

Vēstīts arī, ka Latvijas situācijā savulaik uzņēmumu padomes gan tika uzskatītas par partiju barotnēm. Partiju politiķi amatos salika savus cilvēkus, kas varēja nodrošināt gan ietekmi uz lēmumiem, gan gūt finansiālu labumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti