Saeima uzdod valdībai izvērtēt iespēju samazināt PVN pārtikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeima ceturtdien uzdeva Ministru kabinetam izvērtēt iespējas samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi pārtikai, informēja Saeimas Preses dienests.

Saeima nolēma uzdot Ministru kabinetam līdz šī gada 31.decembrim, balstoties uz 13 400 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu „Noteikt pazemināto PVN likmi pārtikai”, izvērtēt iespēju samazināt PVN likmi pārtikai vai atsevišķām pārtikas preču grupām.

Pamatojoties uz šādu izvērtējumu, valdībai Saeimā jāiesniedz attiecīgi grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā vai arī atzinums par šādas likmes samazinājuma neiespējamību, vienlaikus sniedzot aprēķinu par šāda samazinājuma fiskālo ietekmi uz valsts budžetu. 

Kolektīvais iesniegums par pazeminātu PVN likmi pārtikai Saeimā iesniegts šī gada martā.

Tirgus un sociālo pētījumu kompānijas "TNS Latvia" novembrī veiktā pētījuma rezultāti liecina, ka 93% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta PVN likmes pazemināšanu pārtikai.

Arī zemnieki un pārtikas ražotāji iepriekš rosinājuši samazināt PVN likmi pārtikai, bet politiķi šo piedāvājumu noraidīja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti