Rīta Panorāma

Pašvaldības policija kontrolē atpūtniekus un pieķer maluzvejnieku

Rīta Panorāma

Intervija ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani

Telefonintervija ar Māri Balodi

PVD: Krievijas pārtikas uzraugi pēc vizītes Latvijas zivju rūpnīcās bija mazrunīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Krievijas federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" inspektori pārbaudīja Latvijas zivju produkcijas ražotājus, taču Latvijas kolēģus ar saviem secinājumiem nav iepazīstinājuši, un vēl nav zināms, vai varēs atjaunot Latvijas šprotu un citas zivju produkcijas eksportu uz Krieviju.

 

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis LTV “Rīta panorāmai”  pastāstīja, ka Krievijas kolēģi pēc pārbaudēm nevarēja pateikt, kad būs zināmi rezultāti, viņi bija mazrunīgi, nebija parastas noslēguma tikšanās.

Krievijas inspektori vien savāca faktus un nosūtīja uz Maskavu, ar iegūto informāciju nedalījās, secinājumus vai novērojumus nepaziņoja.

Balodis norādīja, ka izmaiņas un uzlabojumus Latvijas uzņēmumos nevarēja nepamanīt un vienmēr ir cerības, ka kaut kas varētu mainīties.

Krievijas inspektori apmeklēja piecus Latvijas zvejas apstrādes uzņēmumus - SIA "Karavela", SIA "Baņķis", SIA "Unda", SIA "Sabiedrība IMS" un SIA "Gamma A" -, lai pārliecinātos par to atbilstību Krievijas prasībām.   

Ja inspekcijas slēdziens būs pozitīvs, varēs atsākt sarunas par Latvijas zvejas produktu eksportu uz Krieviju.

Iepriekš Krievijas inspektoru vizīte Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos notika pērn maijā. Pēc tam inspektori pieprasīja papildu datus no PVD, kas arī tika sniegti, taču 2015.gada 4.jūnijā tika noteikts zivju produkcijas importa aizliegums, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas uzņēmumos.

Vēlāk pēc vairākkārtējām abu pušu pārrunām tika pieļauts, ka Latvijas zvejas produktus uz Krieviju varētu eksportēt pēc atkārtotām pārbaudēm. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti