PTAC prasa pārtraukt «Pilsētas zemes dienesta» uzdevumā īstenoto zemes nomas parādu piedziņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uzdevis SIA “Vienotais norēķinu centrs" nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi un pārtraukt AS "Pilsētas zemes dienests” uzdevumā īstenoto piespiedu zemes nomas maksas parādu piedziņu, informē PTAC.

PTAC informē, ka centrs izdevis pagaidu noregulējumu, uzdodot SIA “Vienotais norēķinu centrs” nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi un pārtraukt ārpustiesas parāda atgūšanas darbības AS “Pilsētas zemes dienests” vārdā vai uzdevumā.

Tāpat PTAC izdotais pagaidu noregulējums aizliedz pieprasīt vai aicināt patērētājus izpildīt piespiedu zemes nomas maksājuma saistības, ja starp AS “Pilsētas zemes dienests” un patērētāju nav noslēgts tiesisks darījums, vai attiecībā uz konkrēto strīdu nav stājies spēkā tiesas nolēmums, kas pamato pieprasītās maksājuma saistības.

PTAC norāda, ka par SIA “Vienotais norēķinu centrs” šogad saņemtas vairāk nekā 30 patērētāju sūdzības  par komersanta rīcību,

atgūstot no patērētājiem AS “Pilsētas zemes dienests” uzdevumā zemes nomas maksājumus par laika periodu no 2008. gada līdz 2010. gadam.  

Dzīvokļu īpašniekiem pēkšņi tika izrakstīti rēķini par 400 līdz pat 900 eiro. Patērētāju tiesību sargi jau iepriekš aicinājuši nemaksāt uzņēmumu "Vienotais norēķinu centrs" un "Pilsētas zemes dienests" pieprasītos zemes nomas parādus.

Tagad PTAC konstatēja, ka SIA “Vienotais norēķinu centrs”, pieprasot patērētājiem AS “Pilsētas zemes dienests” uzdevumā izpildīt maksājuma saistības par piespiedu zemes nomu, kas nav pamatots ar pusēm noslēgtu tiesisku darījumu, piemēram, līgumu, ir veicis profesionālajai rūpībai neatbilstošu komercpraksi.

Centra pārstāve Sanita Gertmane: PTAC prasa pārtraukt «Pilsētas zemes dienesta» uzdevumā īstenoto zemes nomas parādu piedziņu
00:00 / 00:58
Lejuplādēt

PTAC arī konstatējis maldināšanu patērētājiem nosūtītajā informatīvajā skaidrojumā. Patērētājam esot radīts iespaids, ka gadījumā, ja strīds starp patērētāju un AS “Pilsētas zemes dienests” un SIA “Vienotais norēķinu centrs” tiktu risināts tiesā, patērētājam nebūtu iespējams gūt sev labvēlīgu tiesas spriedumu.

Tādējādi komersants mudina patērētāju - labāk ir izpildīt saistības, nekā strīdu risināt tiesā, jo tādā gadījumā patērētājs var būt tikai zaudētājs.

Jau vēstīts, ka "Pilsētas zemes dienests" pēdējo mēnešu laikā iemantojis lielu atpazīstamību, dzīvokļu īpašniekiem pieprasot samaksāt visai ievērojamus nomas maksas parādus, kas it kā izveidojušies pirms teju desmit gadiem.

Latvijas Radio rubrikā "Īstenības izteiksme" vēstīja, ka saskaņā ar Valsts zemes dienestu datiem "Pilsētas zemes dienests" un citas firmas zemi zem daudzdzīvokļu mājām ieguvušas mērķtiecīgi, biznesa nolūkos.

PTAC solīja vērtēt uzņēmuma ”Pilsētas zemes dienests” rīcību, pieprasot no dzīvokļu īpašniekiem zemes nomas maksu par laikposmu no 2008. līdz 2010. gadam. Zemes īpašnieks - “Pilsētas zemes dienests” - visas šaubas par uzņēmuma darbību likumību sauca par interpretācijām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti