Panorāma

Administratori būs valsts amatpersonas

Panorāma

Piekauj Ukraiņu valodā izrunāta vārda dēļ

L.Straujuma prognozē, ka "Citadeles" pārdošana varētu ieilgt

Premjere prognozē «Citadeles» pārdošanas ieilgšanu; pircēji gatavi maksāt 74 miljonus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai arī vēl nesen, panākot vienošanos par valstij piederošo bankas "Citadele" akciju pārdošanu ASV investora "Ripplewood Holdings" vadītajai investoru grupai, valdības pārstāvji prognozēja, ka vienošanās par bankas pārdošanu tiks panākta līdz septembra beigām, tagad pilnīgas skaidrības par to nav.  Tikmēr atklātībā nonākusi investoru piedāvātā cena par valstij piederošajām bankas akcijām - tā izrādījusies mazāka par iepriekš nosauktajām summām.

Kaut iepriekš ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) medijiem solīja visas ar "Citadeles" valsts akciju pārdošanu saistītās detaļas atklāt pēc 30.septembra, ticamāk, ka tas nebūs iespējams. Sarunas starp bankas pārdevējiem un potenciālajiem pircējiem nav vieglas, izriet no premjeres sacītā LTV raidījumam „Panorāma”.

Straujuma apstiprināja, ka nesen valdība no bankas potenciālajiem pircējiem saņēmusi priekšlikumus, kuri nav atbalstāmi.

Premjere nevēlējās skaidrot, par ko ir galvenās diskusijas pārdošanas procesā: „Ir dažādi aspekti. Es negribu komentēt. Es tik gribu informēt, ka valsts īpašumā banka vēl būs, iespējams, līdz nākošā gada martam.”

Atklātībā nonākušās dokumentu kopijas, kas ir arī Latvijas Televīzijas rīcībā, liecina, ka šobrīd par valstij piederošajiem 75% plus vienu akciju pircēji gatavi maksāt aptuveni 74 miljonus eiro, lai gan valsts daļa bankas pamatkapitālā ir 109,9 miljoni eiro.

Vai galvenās domstarpības ir par bankas cenu, valdības vadītāja nekomentē, vien norāda, ka šobrīd svarīgākais ir panākt nosacījumus, kas apmierina abas puses. Vienlaikus viņa norāda, ka pēdējo mēnešu saspīlētā ģeopolitiskā situācija nerada labu klimatu šāda mēroga darījumiem: „Pēc Malaizijas lidmašīnas notriekšanas šis stāvoklis ir izmainījies un šis reģions ir kļuvis mazāk pievilcīgs.”

Ar ekonomikas ministru Latvijas Televīzijai ceturtdienas vakarā sazināties neizdevās, bet ASV investora "Ripplewood Holdings" pārstāvji komentārus presei nesniedz. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti