Pierīgas pašvaldības niknas par finanšu izlīdzināšanas fondā maksājamām summām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Visas 12 Pierīgas pašvaldības ir neapmierinātas ar lielajām summām, kas tām šogad ir jāmaksā Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, to Latvijas Radio stāstīja laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" galvenā redaktore Ieva Karlsberga.

Pēc  viņas teiktā, šogad ir mainījusies kārtība, kādā pašvaldības veic iemaksas finanšu izlīdzināšanas fondā. Saskaņā ar šo kārtību šogad būtiski pieaugušas Pierīgas pašvaldību fondā maksājamās summas. "Neapmierinātas ir visas Pierīgas pašvaldības," atzina Karlsberga.

Viņa atzīmēja, ka, piemēram, Jūrmalai šogad pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā būs jāiemaksā 11 miljoni eiro, bet Mārupes pašvaldībai – 4,8 miljoni eiro. No fonda resursus saņems 104 pašvaldības, tostarp arī lielās pilsētas, piemēram, Daugavpils.

Karlsberga stāstīja, ka Pierīgas pašvaldībām savu attīstības projektu īstenošanā naudas nepietiek un tādēļ būs jāņem aizņēmums, bet tanī pašā laikā lielas naudas summas būs jāpārskaita citām pašvaldībām. "Katrs saka, ka šāda situācija ir absurda un būtu jāpārvērtē," piebilda laikraksta galvenā redaktore.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti