Pēc dīzeļdzinēju skandāla «Volkswagen» pirmie zaudējumi 15 gados

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmos ceturkšņa zaudējumus 15 gadu laikā piedzīvoja Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen", kuru skāris vērienīgs izmešu skandāls.  

Šī gada trešajā ceturksnī uzņēmums strādāja ar 1,67 miljardu eiro tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 2,97 miljardu eiro peļņu attiecīgajā laika periodā pērn. 

Septembra beigās "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, atzīstot, ka līdz pat 11 miljoniem tā ražoto automobiļu visā pasaulē ir aprīkoti ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru, kas tehniskās apskates laikā ļauj uzrādīt mazāk izmešu, nekā reālais gaisa piesārņojums, ko auto rada braukšanas laikā.

Vairākās valstīs pret uzņēmumu ierosināta izmeklēšana, un ASV vien tam draud naudassods vairāk nekā 18 miljardu dolāru apmērā.

Pēc skandāla būtiski samazinājusies “Volkswagen” akciju cena, sarukuši pārdošanas apjomi un ražošana. Uzņēmums iecēlis jaunu vadītāju un apsver vispusīgu reorganizāciju.

Jau ziņots, ka koncerns paziņoja par plāniem atsaukt 8,5 miljonus automašīnu visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Šis process varētu sākties nākamā gada janvārī.

Pēc auto tirgotaju aplesēm, Latvijā ir aptuveni 7000 VW, “Audi” un “Škoda” auto, kuriem ir "riska grupas" dzinēji - ražoti pēc 2009.gada . Kopumā riska grupā Latvijā ir līdz pat  17 500 spēkratu, kurus varētu skart “Volkswagen” skandāls.

Savu automašīnu var pārbaudīt VW mājaslapā pēc VIN numura.  Tāpat var pārbaudīt savu “Škoda” automašīnu pēc VIN numura un arī "Audi" automašīnu (vācu valodā). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti