Neapliekamā minimuma vietā nākamgad varētu celt atvieglojumu par bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pretēji plānotajam nākamgad varētu tomēr nepaaugstināt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamo minimumu par 10 eiro, bet gan par 25 eiro palielināt atvieglojumu par bērniem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Otrdien, 3.nobembrī, notika Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ("Vienotība"), finanšu ministra Jāņa Reira ("Vienotība") un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderu tikšanās, kurā pārrunāti ar nākamā gada budžetu saistītie jautājumi.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars apliecināja, ka šāda tikšanās notikusi un tajā panākta vienošanās par vairākiem jautājumiem, kuri gan vēl būs jāpārrunā koalīcijas sanāksmē. Dzintars uzsvēra, ka tā bija nacionālās apvienības prasība - būtiski palielināt atvieglojumu par bērniem, kā arī risināt citus jautājumus, kas saistīti ar atbalstu ģimenēm ar bērniem.

Tātad, palielinot atvieglojumu par bērniem par 25 eiro, tas sasniegs 190 eiro, savukārt neapliekamais minimums netiks palielināts.

Tāpat tikšanās laikā panākta vienošanās, ka pašvaldībām būs jānodrošina adekvāts līdzmaksājums privāto bērnudārzu vai aukļu pieejamībai to bērnu vecākiem, kuriem rindu dēļ nevar nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzos.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis ("Vienotība") Latvijas Radio raidījumā "Pecpusdiena" atzina, ka priekšlikums nepaaugstināt neapliekamo minimumu, bet tā vietā celt atvieglojumus par bērniem ir atbalstāms. Tādēļ Finanšu ministrijai (FM) uzdots vērtēt piedāvātās izmaiņas, kas, visticamāk, tiks atbalstītas.

Šadurskis: Saeimas komisija atbalsta atvieglojumu palielināšanu par bērniem
00:00 / 02:45
Lejuplādēt

Finanšu ministrs Reirs sarunā ar Latvijas Radio atzina, ka FM nebūtu iebilldumi pret priekšlikumu neapliekamā minimuma vietā celt IIN atvieglojumus par bērniem, jo fiskālā ietekme būtu neitrāla.

Kā ziņots, Saeima otrdien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2016.gada valsts budžeta projektu.

Galīgajā lasījumā valsts budžetu Saeima skatīs 30.novembrī, savukārt priekšlikumus uz 2.lasījumu varēs iesniegt līdz 6.novembra plkst.17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti