Rīta Panorāma

Izrāde bērniem un vecākiem pēc A. Kivirehka grāmatas "Kaka un pavasaris" motīviem

Rīta Panorāma

Intervija ar Elīnu Līci

Intervija ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu

Ministrs pieļauj valsts papildu tiešos maksājumus lauksaimniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tā kā no Eiropas Savienības, visticamāk, nav gaidāms būtisks papildu atbalsts, par to būtu jādomā valstij, un Latvijā varētu atgriezties pie papildu valsts tiešajiem maksājumiem, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība).

Ministrs norādīja – nevarot teikt, ka Eiropas Komisija nemaz nav nākusi pretī zemniekiem, taču mūsu lauksaimniekiem atbalsts nebūs ļoti būtisks.

Tāpēc zemkopības ministrs nākamnedēļ tiksies ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu  (Zaļo un zemnieku savienība), lai pārrunātu atbalsta iespējas no valsts. Viņš lūgs iespēju atgriezties pie papildu valsts tiešajiem maksājumiem, kas pašlaik ir būtiski samazināti. Iespējamo summu gan viņš neatklāja, vien pauda – tā būtu mērāma desmitos miljonos eiro.

Tajā pašā laikā Dūklavs atzina, ka valsts budžetā šādu finansējumu atrast nebūs vienkārši.

Jau ziņots, ka zemkopības ministrs Briselē pieprasīja ārkārtas finansiālu atbalstu Latvijas ražotājiem piena un cūkgaļas nozarēs, kuras ir vissmagāk cietušas produktu cenu lejupslīdes dēļ. Taču pēc sanāksmes viņš atzina, ka Eiropas Savienības ārkārtas atbalsts Baltijas zemniekiem nav solīts.

Zemkopības ministrijas dati liecina, ka Latvijā piena iepirkuma cena kopš Krievijas embargo ir samazinājusies par 26%. Savukārt cūkgaļas iepirkuma cena samazinājusies par 20%. Gadījumā, ja atbalsts netiks piešķirts, lauksaimnieki varētu rīkot arī protestus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti