Krustpunktā

Papildus maksa par termiņuzturēšanās atļauju: par un pret

Krustpunktā

Nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšana. Problēma – vērtējumā, politikā vai maksātspējā?

Arvils Ašeradens: Kreditori apsver iespēju prasīt «KVV Liepājas metalurga» maksātnespēju

Ministrs: Kreditori apsver iespēju prasīt «KVV Liepājas metalurga» maksātnespēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

AS "KVV Liepājas metalurgs" kreditori pašlaik nopietni apsverot iespēju pieprasīt Liepājas metalurģijas uzņēmuma maksātnespēju, to Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība").

Pēc ministra sacītā, Ekonomikas ministrija pašlaik strādā pie iespējamajiem scenārijiem, kāda varētu būt Latvijas valdības rīcība attiecībā uz "KVV Liepājas metalurgs". Šos scenārijus skatīšanai valdībā plānots iesniegt 17.maijā. Līdz tam "KVV Liepājas metalurga" akcionāri var iesniegt savus priekšlikumus uzņēmuma restrukturizācijai.

Ekonomikas ministrs gan norādīja, ka "KVV Liepājas metalurga" aktivitātes pēdējā laikā ir strauji samazinājušās. Metalurģijas uzņēmumā praktiski apturētas visas darbības, atlaisti darbinieki. "Gaidīsim, vai tomēr akcionāri reaģēs," teica ministrs, norādot – akcionāriem līdz 17.maijam vēl ir laiks "nopietna piedāvājuma iesniegšanai".

Ministrs piebilda, ka situācija metalurģijas tirgū pasaulē pakāpeniski sāk uzlaboties, proti, metāla izstrādājumu cenas sāk pieaugt.

Jau ziņots, ka pirms vairāk nekā gada par finanšu grūtībās nonākušā Liepājas uzņēmuma īpašnieku kļuva Ukrainas holdings "KVV Group", kas solīja 70 miljonus eiro par ''Metalurgu'' samaksāt vairāku gadu laikā. Pašlaik atlikušais parāds valstij ir 60 miljoni eiro, norādīja Valsts kase.

Taču neilgi pēc darījuma "KVV Liepājas metalurgs" atkal nonāca finanšu problēmās un lūdza Valsts kasei līdz 2020.gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu. Lai to vērtētu, uzņēmumam pieprasīts restrukturizācijas plāns, kas valdībā iesniegts marta sākumā.

Vēlāk Ukrainas investori paziņoja par AS "KVV Liepājas metalurgs" rūpnīcas konservāciju, to skaidrojot ar augstajām elektroenerģijas izmaksām un slikto situāciju metāla nozares tirgū.  Lai uzturētu iekārtas un apsargātu teritoriju, "Liepājas metalurgā" pagaidām saglabātas 145 darba vietas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti