LSM info: «Rimi» / «SuperNetto»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lielveikalu ķēžu "Rimi" un "Supernetto" īpašnieks ir SIA ”RIMI Latvija”. Tā apgrozījums 2013. gadā bija 672,33 miljoni eiro, peļņa -  12,16 miljoni eiro. Latvijā darbojas 64 "Rimi" un 49 "SuperNetto" veikali.

Veikalos strādājošo atalgojums mēnesī ”uz rokas” (% no atbildējušajiem)

 

Esošo un bijušo darbinieku atsauksmes par darba apstākļiem: 

  • Normāli, tikai ziemā kabinetā sala kājas, jo kabinets atradās tuvu rampai, no kuras patstāvīgi nāca aukstums.
  • Veikala atmosfēra un to darbinieku noskaņojums ir atkarīgs no veikala vadītājas. Tagad strādājam ļoti lielā saspringumā – no vienas puses pircēji, no otras puses priekšnieki, Mājās aizej morāliski noguris. Veikala kolektīvs ir aptuveni 45 cilvēki. Kasieri strādā 12 stundas dienā, 2 reizes ir pa pusstundai pārtraukums (paēst, aiziet uz tualeti utt.),ja vajag iziet atkārtoti uz tualeti, var iziet. Diemžēl savu pārtraukuma laiku tērē ,lai sev nopirktu ēst, stāvot rindā, tātad nebaro visu dienu (no rīta nelielas uzkodas , kas nepietiek visiem), bet, ja ir rindas, tad vispār netiec nekur, jo ir tādi pircēji ,kuri nofilmē garās rindas un sūta sūdzības "lielajai" priekšniecībai. Toties lielākais pluss ir tas, ka mums ir veselības apdrošināšana un apdrošināšana pret nelaimes gadījumu darbā vai ceļā uz darbu.
  • Nedrīkst strādāt virsstundas, jo tās neatmaksā, tāpēc citreiz tev jābūt vienkārši veikala patriotam. Kasieriem neatmaksā katru darba dienu ko pavada galvenajā kasē (15 minūtes sākumā un 15 minūtes  pēc darba), tas nozīmē, ka mēs mēnesī zaudējam palielu naudiņu. Tātad, ja veikals strādā 08.00- 10.00, tā arī raksta grafikā, bet kur ir naudas pieņemšanas un nodošanas laiks? Kasieri - pēdējie aiziet no veikala, ne viss kā ir desmit vakarā, tā  iet uz ģērbtuvēm, ko dara citi veikala darbinieki.
  • Smagi. Darbinieku nepietiek, jāstrādā par sevi un vēl iztrūkstošajiem darbiniekiem. Pienākumu daudz un vēl jāpaspēj apkalpot pircējus pie letes. Nenormāls stress, pircējs neapmierināts, ka neesi pie letes, priekšniecība neapmierināta ka neesi plauktus sakārtojis, izlicis preci. Kā visu paveikt vienlaicīgi?!
  •  Par to algu - darba pienākumi pārlieku lieli un visus uzspēt darba dienā nebija iespējams. Pārbaudīt termiņus, izlikt preci, sakopt tirdzniecības zāli, sakopt noliktavas telpas un vajadzības gadījumā (pastāvīgi) skriet uz kasi.
  • "SuperNetto" tu esi gan kasieris, pārdevējs, zāles darbinieks un apkopējs vienā.

 

Datu avots - draugiem.lv aptauja, Lursoft, LETA arhīvs

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti