LSM info: «Iki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Veikalu "Iki" īpašnieks ir SIA ”Lenoka” ( iepriekš – SIA ”Palink”). Šā gada sākumā parakstīts līgums par ”Iki” veikalu tīkla – 51 veikala – pārdošanu SIA ”Mego”. Apgrozījums 2013. gadā bija 83,33 miljoni eiro, zaudējumi – 32 miljoni eiro.

Veikalos strādājošo atalgojums ”uz rokas” (% no aptaujātajiem)

Esošo un bijušo darbinieku atsauksmes par darba apstākļiem: 

  • Smagi, plaukti augsti, preces lielos iepakojumos. Pēc darba jātīra, nesaņemot par to samaksu. Pārdevēja-kasiere-apkopēja par minimālo.
  • Vadība Rīgā domāja, ka darbinieki reģiona veikalos aiz gara laika nezin ko darīt, bet nesaprata, ka uzņēmējdarbības pamatbauslis ir- lai gūtu peļņu pirmkārt jāiegulda līdzekļi. Šajā gadījumā tas bija: lai pircēji veikalos vairāk pirktos, vajadzīgi vairāk darbinieki, kas šīs preces tirdzniecības zālēs izvieto.
  • Meitenes pilda visus pienākumus:  gan kasieres, gan zāles pārziņa, gan krāvēja, gan preču pieņēmēja pienākumus, nekam citam laika neatlika
  • Viena stunda skaitījās pusdienlaiks, par ko naudu nemaksāja, taču pusdienlaiks reāli ilga tikai kādas 15 – 20 minūtes.
  • Es strādāju par preču pieņēmēju, taču vairākas reizes man nācās iet atpakaļ uz kasi, jo nebija kas strādā. Pārsvarā darīju visu, ko lika vadītāja.

Datu avots - draugiem.lv aptauja, Lursoft, LETA arhīvs

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti