Rīta Panorāma

Intervija ar Andi Pinkuli

Rīta Panorāma

Intervija ar Andru Ratkeviču

Telefonintervija ar Gunti Vilnīti

LOSP pagaidām neatbalsta Koļegovu VID vadītājas amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) šaubās par pašreizējās Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas piemērotību Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amatam, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica LOSP valdes loceklis Guntis Vilnītis.

Viņš norādīja, ka 28 LOSP dalīborganizāciju pārstāvju tikšanās laikā norādīts uz nepārliecinošo Koļegovas darbu VVD vadībā. Tāpat lauksaimnieki šaubās, vai Koļegovai ir nevainojama reputācija, kāda būtu vajadzīga ieņēmumu dienesta vadītājam.

Lauksaimnieku bažas saistītas, piemēram, ar pērn pret viņu ierosināto disciplinārlietu, nepārskatāmo emisijas kvotu sadali, Koļegovas saņemtajām dividendēm apmēram 300 000 eiro apmērā. Šajā jautājumā VVD vadītājas sniegtās atbildes nepārliecina, teica Vilnītis.

Lauksaimnieki lūgs premjerministru Māri Kučinski (Zaļo un zemnieku savienība) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (Zaļo un zemnieku savienība) uz tikšanos, lai izrunātu jautājumus par uzticību Koļegovai VID vadītājas amatā. Kamēr netiks saņemti pārliecinoši argumenti, tikmēr LOSP atbalsta Koļegovas kandidatūrai nebūs, noteica Vilnītis.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Tikmēr Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir gatava paust atbalstu finanšu ministres virzītajai kandidātei VID vadītāja amatā, ja varēs vienoties par LTRK būtiskām lietām, kas turpmāk jāpadara VID vadībā, intervijā Latvijas Radio norādīja LTRK vadītājs Jānis Endziņš.

LTRK vēlas panākt vairākas lietas, piemēram, - lai VID veiktu daudz nopietnāku analītisko darbu, segmentējot klientus. Tas ļautu biežāk "trāpīt pa negodīgajiem". Šāda prakse kaimiņvalstī Igaunijā ir nesusi augļus, teica LTRK vadītājs.

Pēc viņa sacītā, tāpat VID vadītājam būtu jānodrošina pienācīgs atalgojums un jādod lielāka rīcības brīvība algu un personāla vadības politikā. Tāda būtu jāievieš visā valsts pārvaldē, un VID varētu būt kā pilotprojekts, teica Endziņš.

Jau ziņots, ka iepriekšējā VID vadītāja Ināra Pētersone atlūgumu iesniedza 30.maijā.  Pētersone uzsvēra, ka atlūgumu iesniegusi vairāku apstākļu dēļ - VID darba nenovērtēšana sabiedrības un politiķu vidū, kopējo mērķu trūkums valsts pārvaldē, kā arī reformu neesamība valsts pārvaldē un ēnu ekonomikas mazināšanā un ilgstoša smagu problēmu un jautājumu nerisināšana.

Valsts kanceleja 16.jūnijā oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” izsludināja konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu. Pretendenti varēja pieteikties līdz 4.jūlijam. Taču konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzies bez rezultāta.  Tagad VID vadītāja amatam piemērotu kandidātu meklē valsts pārvaldē.

Finanšu ministre ir gatava Koļegovu virzīt VID vadītāja amatam, bet vēl apspriedīs viņas kandidatūru ar uzņēmēju organizācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti