LMT piedāvā dārgāku viesabonēšanu par ES noteikto; uzraugs uzdod to novērst

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) secināja, ka SIA “Latvijas Mobilais telefons” (LMT) neievēro Eiropas Savienības (ES) prasības par viesabonēšanas tarifiem. LMT uzdots līdz 1. decembrim novērst pārkāpumu, liecina regulatora informācija. 

Saskaņā ar ES Regulu 2017.gada 15.jūnijā Eiropas Savienībā atcels viesabonēšanas tarifus un mobilo sakaru lietotāji varēs saņemt pakalpojumus citā Eiropas Savienības valstī par tādiem pašiem tarifiem kā savā valstī (tā dēvētais “roam like at home” princips).

Līdz 2017.gada 15.jūnijam ir noteikts pārejas periods, kurā operatoriem atļauts vietējiem tarifiem pievienot nelielu maksimālo viesabonēšanas maksu.  

LMT šobrīd saviem klientiem piedāvā vairākus tarifu plānus, kas iekļauj viesabonēšanas pakalpojumu, no kuriem vismaz viens neatbilst visām regulas prasībām, jo nedod iespēju lietotājiem saņemt viesabonēšanas pakalpojumu par Eiropas Savienībā noteikto maksimālo viesabonēšanas maksu.

Tāpēc regulators uzdeva LMT līdz 1.decembrim to novērst un nodrošināt, ka visiem klientiem ir pieejami viesabonēšanas tarifi, kuri atbilst regulā noteiktajām prasībām.

LMT līdz 10.decembrim arī būs jāiesniedz regulatoram informācija, kas apliecina, ka pārkāpums ir novērsts.

“Šis lēmums nozīmē to, ka visiem elektronisko sakaru komersantiem Latvijas tirgū ir jāpiedāvā tādi pakalpojumi saviem klientiem, kas atbilst aktuālajam nozares regulējumam. Mums kā nozares uzraugam ir jāizvērtē, vai sniegtie pakalpojumi atbilst noteiktajām prasībām un jāaizstāv lietotāju intereses, kas šajā gadījumā nozīmē iespēju saņemt viesabonēšanas pakalpojumu par Eiropas Savienības noteikto samazināto tarifu,” norāda SPRK Elektronisko sakaru un pasta departamenta direktors Andris Virtmanis.

 LMT pārstāve Elīna Lidere atzina, ka piektdien uzņēmums vēl nav saņēmis regulatora lēmumu, tāpēc to grūti komentēt.

“Līdz šim regulators norādījis, ka tarifu plāni atbilst regulai, un mēs respektēsim regulatora lēmumu un rīkosimies atbilstoši,” sacīja LMT pārstāve. 

Vai regulatora pieņemtais lēmums tiks apstrīdēts tiesā, to uzņēmums vēl nav izlēmis.

Jau ziņots, ka no 30.aprīļa būtiski saruka mobilo pakalpojumu viesabonēšanas izmaksas. To paredz pērn pieņemtie Eiropas Savienības noteikumi. Savukārt vēl pēc aptuveni gada viesabonēšanai Eiropas Savienības teritorijā tiks pielikts punkts, un visās 28 valstīs ceļojumu laikā būs iespējams zvanīt par tādiem pašiem tarifiem kā savas valsts teritorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti