Labrīt

Bijušais ekonomikas ministrs: Pie pašreizējām algām masveida reemigrācija ir ilūzija

Labrīt

Sākušās Melanomas modrības dienas

LLKC: Piena cenas «nežēlīgi zemas»; jādomā par palīdzību zemniekiem

LLKC: Piena cenas «nežēlīgi zemas»; jādomā par palīdzību zemniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piena iepirkuma cenas turpināja samazināties arī aprīlī, noslīdot zem 20 eiro centiem par litru piena, to Latvijas Radio atzina Latvijas lauksaimniecības konsultāciju centra (LLKC) lopkopības nodaļas vadītāja Silvija Dreijere.

Pēc viņas sacītā, vidējā piena iepirkuma cena aprīlī bija 19,5 eiro centi par litru piena, un jaunākā informācija liecina, ka maijā piena iepirkuma cenu kritums turpinās par vienu diviem eiro centiem "Cenas ir nežēlīgi zemas," atzina Dreijere, norādot, ka piena cenas atšķiras atkarībā no ganāmpulka lieluma.

LLKC pārstāve atzina, ka pašlaik nav zināms, cik ilgu laiku turpinās samazināties piena cenas, taču zemniekiem ir jārēķinās, ka šajā vasarā prognozējamas zemas cenas, par ko liecina tendences Eiropā un citviet pasaulē. "Iepriecinošas prognozes pagaidām nav dzirdamas," viņa noteica.
 
Dreijere atzina, ka aprīlī, salīdzinot ar janvāri, ganāmpulku skaits sarucis par 300. Dati liecina, ka aprīlī samazinājās slaucamo govju skaits. Tuvākajos mēnešos saimniecībām būs jāgatavo barība nākamajam periodam, un daudzām saimniecībam nākamā sezona var nesākties.

Tā kā piena iepirkuma cena ir "zem jebkādas pašizmaksas", zemniekiem būtu jāsniedz kāda palīdzība. Nav obligāti maksāt kompensācijas, bet palīdzēt citādi, piemēram, samazinot pievienotās vērtības nodokļa likmi pienam, ieviest garantijas apgrozāmo līdzekļu kredītiem, nepiedzīt procentus par laikus nesamaksātajiem nodokļiem.

"Jebkura palīdzība piena ražotājiem būtu vērtīga," noteica LLKC pārstāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti