Lielajiem patērētājiem būs jāmaksā energoefektivātes nodeva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Līdz ar nākamā gada 1.aprīli lielajiem elektroenerģijas patērētājiem, kuri energoresursus neizmanto efektīvi, būs jāmaksā 7% liela energoefektivitātes nodeva, trešdien, 23.novembrī, nolēma Saeima.

Grozījumi likumā par nodokļiem un nodevām un Energoefektivitātes likumā paredz, ka nodevas maksātājs būs komersants, kas uzskatāms par lielo elektroenerģijas patērētāju, kuram elektroenerģijas patēriņš ir lielāks par 500 MWh gadā un kam nav iespējams ieviest energoauditu vai energopārvaldības sistēmu efektīvai energoresursu izmantošanai un realizēt energoresursu ietaupījumu.

Nodevas likme būs 6,30 eiro par katru patērēto megavatstundu, kas ir jau minētie 7% no "Eurostat" vidējās elektroenerģijas cenas rūpniecībā 2015.gadā.

Ekonomikas ministrija iepriekš norādīja, ka jaunās nodevas mērķis ir veicināt energoefektivitāti un nodrošināt energopārvaldības sistēmas ieviešanas kontroli

Plānots, ka nākamajā gadā valsts budžetā līdz ar nodevu tiks ieskaitīti papildus 553 000 eiro, 2018.gadā - 2,52 miljoni eiro un 2019.gadā - 1,44 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti