Rīta Panorāma

Intervija ar Gintu Dzērvi

Rīta Panorāma

Intervija ar mūziķi Ati Auzānu

Intervija ar Edvīnu Bērziņu

LDz šogad sagaida vairākus kravas vilcienus no Ķīnas un mēģinās atvest vilcienu no Indijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Dzelzceļš (LDz) šogad sagaida vairākus konteineru kravu vilcienus no Ķīnas un strādā pie tā, lai atvestu vilcienu arī no Indijas, LTV “Rīta panorāmai” pastāstīja LDz valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš. 

Viņš norādīja, ka novembrī sagaidītais testa kravas vilciens no Ķīnas “viesa izmaiņas tirgū”, jo jaunais kravu ceļš ir iezīmēts pasaules kartē un jebkurš kravu īpašnieks, vērtējot to piegādi uz dažādiem mērķiem, var apsvērt arī šo maršrutu.

Bērziņš sacīja, ka šogad noteikti sagaidāmi vēl vairāki vilcieni no Ķīnas, taču viņš nevēlējās atklāt, cik tie varētu būt.  LDz vadītājs pauda, ka ir noslēgta vienošanās ar “Ķīnas konteineru vilcienu kompāniju”, kas nodrošina parējos līgumus Ķīnā.

LDz arī plāno šogad atvest vilcienu no Indijas. Bērziņš atzina, ka to var saukt par ambiciozo mērķi, taču tādiem mērķiem ir jābūt, jāatved kravas no jauniem reģioniem.  

Bērziņš arī pastāstīja, ka pagājušā gada nogale LDz bija ogļu kravu pieaugums, ko ietekmēja Krievijas ostu aizsalšana un liels pieprasījums pēc oglēm, jo ogļu cenas pasaulē pieauga. Tiesa, tam ir sezonāls raksts, aprīlī – maijā atvērsies Krievijas ostas un šīs kravas aizies tur. 

Bet ostu termināļiem noslēgti arī ilgtermiņa līgumi uz 2 – 3 gadiem, kas garantēs konkrētu kravu apjomu, ar ko LDz var rēķināties un strādāt.  

Satiksmes ministrijas informācija liecina, ka pagājušajā gadā no Latvijas nosūtīto konteineru skaits gada laikā pieaudzis par 108%, bet uz Latviju sūtīto konteineru skaits pieaudzis par 93%. Eksperti lēš, ka konteinerkravas turpmāk varētu sniegt būtisku pienesumu nozarei. LDz Loģistika turpina aktīvi strādāt pie nākamā konteinervilciena organizēšanas no Ķīnas. Tiek plānots organizēt testa vilcienu no Indijas caur Irānu, kā arī tiek strādāts pie iespējām kravas vest virzienā no Latvijas uz Āziju, t.sk. eksportēt kokmateriālus uz Koreju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti