Latvijas stendos «Zaļās nedēļas» pirmajā dienā notiesāts viss degustācijām aizvestais

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas stendā piektdien, lauksaimniecības izstādes «Zaļā nedēļa» pirmajā dienā, bija vērojama milzīga apmeklētāju, mediju un politiķu delegāciju uzmanība. Lielākais pieprasījums ir pēc Latvijas ražotāju zivju produktiem, vācieši un citu valstu pārstāvji degustē un pērk arī maizi, žāvētus augļus, vīnu un alu.  

Ar Latvijas kā vērienīgās izstādes «Zaļā nedēļa» partnervalsts rīkoto atklāšanas pasākumu piektdien sācies desmit dienu maratons, kurā vāciešiem un citu valstu interesentiem iepatikties cer 115 Latvijas uzņēmēju sagādātie ražojumi.

Stenda centrā «Latvijas Valsts meži» piedāvā pašūpoties Latvijas bērza finiera šūpuļzirdziņā vai uzspēlēt novusu, savukārt kompānija «Lido» piedāvā ieturēt maltīti pie masīvkoka galdiem.

Valsts prezidents Andris Bērziņš saka – Latvijas dalība seškārt lielākā stendā nekā citus gadus ir mūsu valsts iespēja.

„Redzēsim, ko mēs spējam parādīt, bet domāju, ka tā ir laba nākotnes iespēja eksportēt vairāk,” saka prezidents.

Politiķu oficiālo delegāciju apmeklējumi Latvijas stendā piektdien mijas ar interesentu pūļiem. Pagaidām visvairāk cilvēku piestāj stendos, kur mūsu ražojumi piedāvāti degustācijām.

Garšo labi – vācieši smaida, un par riecienu „Svētes” maizes gatavi atstāt sešarpus eiro.  

Īrisa Roze-Posuma Latvijas Radio stāsta, ka stendā mēģināts parādīt īpašus produktus, piemēram, alus saldējumu, kas vāciešus ļoti ieinteresēja, ar prieku prezentēts arī sens produkts -  Latvijas klasiskā konfekte „Gotiņa”, kas šoreiz ir nevis ar rozīnēm, kā ierasts, bet gan ar kaņepīti un kuru atzinīgi novērtēja arī Latvijas prezidents. Ir liela interese par medījumu gaļas izstrādājumiem, ļoti iecienīta ir mūsu maize, katru gadu par to interesējas,  stāsta Roze–Posuma.

Pretī Latvijas mājražotājiem, otrpus stendam, zvejas tīklu ieskauts, izveidots zivsaimniecības stends. Tur izlikta vairāk nekā desmit ražotāju produkcija.

Oskars Grosmanis, uzņēmuma «Randa» īpašnieks, saka – Latvijas šprotes Eiropa jau zina. Tagad viņi vāciešiem cer iepatikties ar mencu aknu pastēti. 

Piektdien stundas laikā  degustācijai izlikts tik, cik bija paredzēts visas izstādes laikam, pavārs noguris, nespējot pagatavot produktus visiem gribētājiem, atklāj Grosmanis.

Pārsteidz arī cilvēku reakcijas, jo pagaršojot produkciju, viņi iegādājas vairākas kārbas uzreiz, „misija izpildīta, gūstam pārliecība, ka produkts ir labs un garšīgs, un tas ir veselīgs”, saka Grosmanis.  

Atšķirībā no karstasinīgajiem itāļiem un citām dienvidu tautām izstādes hallēs aiz Latvijas mūsu stendā valda diezgan pieklusināta gaisotne. Tāds ir arī mūsu valsts vadmotīvs – «Izbaudi Latviju nesteidzoties».

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti