Latvijas bankās arestēti Janukoviča sabiedrotā Kurčenko līdzekļi 73 miljonu eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ukrainas izmeklētāji sadarbībā ar Latvijas kolēģiem Latvijas bankās ir atraduši un arestējuši vairāk nekā 80 miljonus ASV dolāru jeb vairāk nekā 73 miljonus eiro, kurus tur no Ukrainas kontiem bija pārcēlis gāztā Ukrainas prezidenta līdzgaitnieks Serhijs Kurčenko, atsaucoties uz rbc.ru, raksta rus.lsm.lv.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs sociālajā tīklā "Facebook" norādījis, ka šo naudu Kurčenko "ir nozadzis Ukrainai".

Kopumā Latvijas bankās ir noguldīti ne tikai jau pieminētie vairāk nekā 80 miljoni ASV dolāru, bet arī 177 000 eiro un miljons Čehijas kronu (apmēram 40 000 eiro). Avakovs norādījis, ka tagad Ukrainas Iekšlietu ministrija risina jautājumu par to, kā šo naudu "atgriezt Ukrainas budžetā".

Ukrainas Iekšlietu ministrijas aktīvu atgūšanas pārvalde kopā ar Latvijas policiju secinājusi, ka Kurčenko naudu pārskaitījis uz ārzonu kompānijām un tagad Latvijas bankām.

Kurčenko 2014.gada martā tikai iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā, jo viņu tur aizdomās par korupciju laikā, kad valsts vadītājs bija Viktors Janukovičs. Kurčenko piederēja naftas pārstrādes kompānija un futbola kluba "Metallist" no Harkovas. Aprīlī Kijevas tiesa arestēja Kurčenko līdzekļus, kas bija ieguldīti uzņēmumā un futbola klubā.

Lēsts, ka Kurčenko rīcība Ukrainas gāzes un naftas, kā arī banku sfērai ir nodarījušas četru miljardu  jeb 160 miljonus eiro lielus zaudējumus. Kurčenko tiek turēts aizdomās par nelikumīgu īpašumu piesavināšanos un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju kopumā 4,7 miljardu grivnu jeb 190 miljonu eiro apmērā. Kurčenko draud līdz 15 gadu ilgs cietumsods un īpašuma konfiskācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti