Latgalē nosaka jaunas SEZ teritorijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latgalē papildu teritorijām piešķirts speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) statuss, kas paredz nodokļu atvieglojumus tajā strādājošajiem uzņēmumiem, - to nosaka Saeimas galīgajā lasījumā pieņemtie Latgales speciālās ekonomiskās zonas likuma grozījumi.

Likumgrozījumu autori norāda, ka jaunām teritorijām SEZ statuss piešķirts, cerot piesaistīt ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai un jaunu darbavietu radīšanai, norāda Saeima.

Speciālajās ekonomiskajās zonās strādājošie komersanti saņems uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi.

Jaunās zonas būs noteiktas teritorijas Latgales novados un pilsētās.

Likumā noteikts termiņš, ka Latgales SEZ darbosies līdz 2035.gada 31.decembrim.

Saeimas deputāts Anrijs Matīss ("Vienotība") Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" pauda, ka Latgali ir nepieciešams īpaši attīstīt. Salīdzinājumā ar citiem Latvijas reģioniem, tur ir lielāks bezdarbs un mazāks iekšzemes kopprodukts. SEZ stautss nozīmē veselu pasākumu kompleksu, kas palīdzēs veidot gan jaunus uzņēmumus, gan attīstīt jau esošos.

Matīss paskaidroja, ka katrs pagasts varēs noteikt teritoriju, kur uzņēmējiem būs interese attīstīt savu ražotni.

Savukārt Latgales plānošanas reģionālā centra vadītāja Iveta Maļina - Tabūne un Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Vladislavs Stankevičs norādīja, ka SEZ statuss nav brīnumnūjiņa. Tagad priekšā ir darbs, kura augļi būs jūtami, iespējams, vien pēc dažiem gadiem. No otras puses, interese par iespējām attīstīt savu biznesu ir gan vietējo, gan ārvalstu uzņēmēju vidū.

Patlaban nodokļu atvieglojumus izmanto arī uzņēmumi, kuri nodarbojas ar komercdarbību Rēzeknes un Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā, kā arī Rīgas un Ventspils brīvostā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti