KVV LM ik gadu vēlas 11 miljonu eiro lielu valsts atbalstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas metālapstrādes uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" (KVV LM) prasītais atbalsts no valsts, lai strādātu bez zaudējumiem, ir vairāk nekā 11 miljonu eiro vērts ik gadu, trešdien Saeimas komisijas sēdē pastāstīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

""Latvijas dzelzceļš" viņiem ir piedāvājis atlaides. Mēs viņiem esam izstāstījuši, kas notiks ar elektrības cenām (..) Nodarbināto apmācības (..) Patērētāju tiesību aizsardzības centrs strādā saistībā ar sertifikācijas jautājumiem. Ir vesels pasākumu komplekss," saka Reizniece-Ozola. "Cita lieta, ka uzņēmuma prasības ir daudz lielākas. Mēs esam parēķinājuši, ja piešķirtu visu, ko uzņēmums lūdz, ja vien to atļautu Eiropas Komisija, tad tas izmaksātu 11 miljonus eiro gadā. Tas ir ļoti liels atbalsts," saka Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka šogad martā "KVV Liepājas metalurgs" (KV LMM) daļēji atsāka darbību, un līdz maija vidum uzņēmums bija saražojis 90 000 tonnu tērauda armatūras velmētavā.

Darbinieku skaits uzņēmumā sasniedza 960 cilvēku, taču pēcāk kompānija samazināja ražošanas jaudu. Šobrīd darbinieku skaitu lēš ap 400. Uzņēmums to skaidro ar metāllūžņu cenu pieaugumu, elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes apmēru, kā arī sniegtiem neprecīziem aprēķiniem un neatklātām visām niansēm no maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" ražotnes pārdevējiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti