«KVV Liepājas metalurga» darbinieki lūdz risināt sarežģīto situāciju uzņēmumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar atklātu vēstuli pie valsts augstākajām amatpersonām pirmdienas vakarā vērsušies vairāki esošie un bijušie “KVV Liepājas metalurga” darbinieki, norādot uz sarežģīto situāciju uzņēmumā un aicinot to risināt.

Vēstulē, kas nosūtīta Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājai, premjerei, kā arī Ekonomikas un Finanšu ministrijām un Saeimas frakcijām un komisijām, teikts, ka Ukrainas investora izvēle rūpnīcai bijusi "fatāla kļūda".

Vēstulē investoram veltīta plaša kritika, tāpat tiek kritizēts Latvijas drošības iestāžu un valdības darbs pretendentu izvēlē, kā arī norādīts, cik pazemojošā situācijā nonākuši daudzi rūpnīcas darbinieki.

Tāpat lūgts skaidrot, kādēļ šobrīd uzņēmumā nav pastāvīgu kompetentu valsts uzraugu tehniskajos un finanšu jautājumos. Tiek pausts, ka šobrīd 80% uzņēmuma pieder valstij, investors ir samaksājis tikai 20% no aktīvu vērtības.

Pēc vēstules autoru paustā, tuvāko mēnešu laikā tiks iznīcināta arī jaunā un unikālā tēraudkausēšanas iekārta, jo jaunās vadības neoficiāls rīkojums turpmāk neparedz finansējumu tēraudkausēšanas kompleksa uzturēšanai ziemā.

Jau vēstīts par “Liepājas metalurga" nonākšanu finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem, kā dēļ uzņēmums kļuva par maksātnespējīgu.

Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" pērn 2.oktobrī parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro, un šogad  12.janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas  jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vadībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti