Katram atlaistajam «Metalurga» darbiniekam sola kompensāciju – gandrīz 3000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Finansiālajās grūtībās nonākusī AS "KVV Liepājas metalurgs", kas nolēmusi iekonservēt rūpnīcu, no darba atbrīvotajiem aptuveni 300 darbiniekiem plāno izmaksāt kompensāciju vairāk nekā 800 000 eiro apmērā, liecina kompānijas paziņojums.

No tā izriet, ka katrs no darba atbrīvotais metalurģijas uzņēmuma darbinieks kompensācijā vidēji saņems aptuveni 2700 eiro, liecina Lsm.lv aprēķini.

"KVV Liepājas metalurgs" norāda, ka uzņēmumā tuvākajās dienās paredzēts personāla audits, lai gūtu skaidru priekšstatu par to, cik daudz darbinieku vajag, lai uzturētu uzņēmuma infrastruktūru dīkstāves periodā.

"KVV Liepājas metalurgs" valdes priekšsēdētājs Igors Talanovs paziņojis, ka saskaņā ar provizoriskiem aprēķiniem paziņojumu par atlaišanu varētu saņemt aptuveni 300 darbinieki no 402 pašlaik uzņēmumā nodarbinātajiem.

Šis lēmums ir saskaņots ar "KVV Group" vadību un "tiks konsekventi īstenots", piebilda Talanovs.

Uzņēmums sola, ka strādājošo skaita samazināšana notiks atbilstoši spēkā esošajiem likumiem, tostarp attiecībā uz papildu izmaksām, piemēram, tām, kas saistītas ar neizmantoto atvaļinājumu vai darba stāžu. 

Jau ziņots, ka ilgu laiku smagās finanšu problēmās nonākušais uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" iepriekš lūdza Valsts kasei līdz 2020.gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu. Lai to vērtētu, uzņēmumam pieprasīts restrukturizācijas plāns, kas iesniegts marta sākumā.

Pēc "Vienotību" pārstāvošo ministru lūguma pagājušajā nedēļā valdība uz nedēļu atlika "KVV Liepājas metalurgs" akcionāru sagatavotā uzņēmuma restrukturizācijas plāna izskatīšanu.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) atkārtoti pauda viedokli, ka pašreizējais plāns vairāk atgādina "akcionāru vēlmju sarakstu, mazāk liecinot par to, ka uzņēmums ir gatavs arī ilgtermiņā nopietni strādāt".

Uzņēmuma akcionāri iepriekš bija izteikušies, ka gadījumā, ja valdība 15. martā nepieņems "konstruktīvu lēmumu", "KVV Liepājas metalurga" darbība varētu tikt apturēta. 

Ukrainas investori piektdien, 18.martā, paziņoja par pieņemto lēmumu par AS "KVV Liepājas metalurgs" rūpnīcas konservāciju. Uzņēmuma saimnieciskā darbībā attiecībā uz produkcijas izgatavošanu ir apturēta uz nenoteiktu laiku, iepriekš atzina Talanovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti