Panorāma

Saeima apstiprina Nacionālo drošības koncepciju

Panorāma

Audzinātājām 400 eiro mēnesī neiznāk

"airBaltic" demonstrē jauno lidmašīnu

FOTO: «Bombardier» Rīgā prezentē jauno lidmašīnu «CS100»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 27. novembrī, Rīgas lidostā lidaparāta Ziemeļeiropas tūres laikā prezentēta jaunā "CS100 CSeries" lidmašīna. Ar jauno modeli prezentācijas pasākumā iepazīstināja "Bombardier" pārstāvis Robs Devārs un Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" vadītājs Martins Gauss.

Lidmašīna ieradās Eiropā no Monreālas, un Rīga ir viena no pirmajām pilsētām Eiropā, kur lidaparāts prezentēts. Paredzēts, ka "CS100" nonāks ekspluatācijā 2016. gada otrajā ceturksnī Šveices lidsabiedrības "SWISS" flotes sastāvā.

Ražotāji norāda, ka salīdzinājumā ar līdzīgiem lidaparātiem tās dzinēji patērēs par 20% mazāk degvielas, troksnis salonā būs par 15% mazāks, un būs daudz vairāk vietas pasažieru sēdvietām un lielāka telpa bagāžai.

"Mēs esam pabeiguši lidojumu testu programmu. To rezultāti ir labāki nekā cerēts. Tagad mēs strādājam, lai iegūtu pēdējos sertifikātus. Visi ir priecīgi, kā šī programma ir virzījusies uz priekšu. Tagad mēs gatavojamies sākt šo lidmašīnu apkalpošanu un gatavojamies palielinām ražošanas jaudu rūpnīcās Kanādā," teica Devārs.  

"airBaltic" ir pasūtījums 13 tās pašas sērijas "CS300" modeļa lidmašīnām, kas, pēc "Bombardier" pārstāvja vārdiem, esot ļoti līdzīgas lidostā prezentētajam modelim "CS100", taču ar vairāk sēdvietām.

Devārs sacīja, ka pirmās "CS300" lidmašīnu piegādes "airBaltic" sāksies 2016. gada septembrī. Tādējādi Latvijas nacionālā lidsabiedrība būs pirmā pasaulē, kas izmantos "CS300" lidmašīnas. Tās sāks nomainīt līdzšinējos nacionālās lidsabiedrības "Boeing 737" lidaparātus.

Plānots, ka "airBaltic" sastāvā būs kopā 29 "Bombardier" lidmašīnas, sacīja Gauss, taču tas atkarīgs no investoru piesaistes un pašu kapitāla uzlabošanas.

Aviosabiedrības vadība uzsver – lai finansētu tālāko darījumu, nepieciešams ieguldījums tās pamatkapitālā. Tāpēc īpaši svarīgs būs nākamnedēļ gaidāmais Saeimas balsojums par 80 miljonu eiro ieguldīšanu kompānijas pamatkapitālā un vācu investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa piesaisti.

Par to, ka "airBaltic" iegādāsies lidmašīnas no Kanādas uzņēmuma "Bombardier", bija paziņots jau 2012.gadā.

2012.gada 20.decembrī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" noslēdza sākotnējo pasūtījuma līgumu ar "Bombardier" par desmit "CSeries 300" lidmašīnu iegādi ar iespēju iegādāties vēl desmit lidmašīnas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti