Panorāma

"Krievu pasaule" un Rietumu sankcijas

Panorāma

Lielajiem uzņēmumiem OIK varētu sarukt

"Food Union" sāks piena produktu eksportu uz Ķīnu

«Food Union» sāks piena produktu eksportu uz Ķīnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau šopavasar viens no Latvijas vadošajiem piena pārstrādātājiem “Food Union” sāks produkcijas eksportu uz Ķīnu. Pagājušajā nedēļā veiksmīgi pabeigts  sertifikācijas process. Uzņēmumā uzsver – piena produktu eksports uz Ķīnu pilnībā aizstās robu, ko vēl nesen produkcijas noietā iecirta Krievijas noteiktais embargo.

Par to, cik liela interese ir Ķīnā par Latvijas piena produktiem, liecina plašā delegācija, kura šodien ieradās vizītē pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas („Vienotība”). Viesu vidū īpaši plaši pārstāvēts viens no Ķīnas vadošajiem un straujāk augošajiem pārtikas ražošanas un sadales uzņēmumiem “Bright Food Group”. Tieši ar šo uzņēmumu savu produktu izplatīšanā sadarboties lēmis Latvijas “Food Union”.

„Viņa ekselence vēstnieks Jana kungs mums ļoti daudz stāstījis, cik labi ir Latvijas resursi un investīciju klimats. Pēc šiem secinājumiem mēs patiesi uzskatām, ka mūsu sadarbības iespējas būs ļoti labas un tā noteikti izdosies,” sacīja “Bright Food Group” valdes priekšsēdētājs Ljui Jundzje.

Par “Bright Food Group” biznesa apmēriem liecina 2013.gadā gūtā peļņa vairāk nekā 13 miljardu eiro apmērā. Šobrīd uzņēmums aktīvi paplašinās, iepērkot pārtikas ražošanas uzņēmumus ārvalstīs.

Par iespējamajām investīcijām Latvijā uzņēmuma pārstāvji vairās runāt. Arī “Food Union” vadītājs Normunds Staņēvičs uzsver – ar “Bright Food Group” strādājam tikai kā partneri Latvijā ražoto produktu virzīšanā.

„Uz doto brīdi var runāt, ka šie apjomi ir ne mazāki kā mēs eksportējām uz Krieviju, jo divas valstis ar vislielāko piena deficītu pasaulē ir Ķīna un Krievija. Tāpēc piena produktu patēriņš Ķīnā ir augsts un tas arī turpinās augt,” sacīja Staņēvičs.

“Food Union” vadītājs uzsver – gaidāmā sadarbība varētu nest strukturālas pārmaiņas Latvijas piena nozarē.

Tikmēr uz sertifikātu saņemšanu sadarbībai ar Ķīnu gaida arī citi uzņēmumi. „Es kā ministrs nesaku, ka mums ir viens uzņēmums, kurš ir spējīgs eksportēt. Ir pieteikušies vairāki uzņēmumi. Mēs esam mūsu līmenī, kas ir jāizdara, to esam izdarījuši un šobrīd reāli ir jāaicina eksperti. Šie uzņēmumi ir pieteikušies un aicinājuši ekspertus. Tie ir četri uzņēmumi. Pašreiz nebūtu korekti saukt vārdā uzņēmumus. Kad viņi būs atbraukuši, tad mēs par viņiem runāsim,” norādīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Produkcijas eksportu uz Ķīnu “Food Union” plāno sākt jau šā gada martā. Galvenās eksporta preces būs saldējums, smērsieri un sviests. Tiesa, cik lielu pienesumu sadarbība ar Ķīnu Latvijas uzņēmumam dos  finansiālā jomā, pagaidām puses neatklāj.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti