«Food Union» plāno pirkt «Rīgas piensaimnieku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Viens no Latvijas lielākajiem piena pārstrādātājiem, "Food Union", plāno apvienoties ar uzņēmumu "Rīgas Piensaimnieks", kas pazīstams kā biezpiena sieriņu "Kārums" un kausēto sieru "Dzintars" ražotājs. Tiesa, lai darījums varētu notikt, vēl ir nepieciešama Konkurences padomes piekrišana.

Tiesa, lai darījums varētu notikt, vēl ir nepieciešama Konkurences padomes piekrišana.

Apvienojot uzņēmumus „Food Union” un „Rīgas Piensaimnieks”, visticamāk, tā īpašniekiem izdotos radīt jau reģionāli ietekmīgu piena pārstrādes uzņēmumu ar ievērojami plašāku ražoto produktu klāstu, jo šobrīd „Food Union” savā attīstībā uzsvaru licis uz saldējuma ražošanu, bet „Rīgas Piensaimnieks” visaktīvāk strādā desertu un kausēto sieru jomā.

„Food Union” vadītājs Normunds Staņēvičs skaidro – ar iecerēto apvienošanos piena pārstrādātājs cer būtiski nostiprināties eksporta tirgos. „Šo darījumu „Food Union” redz daļu kā reģionālā piena pārstrādes izveides stratēģijas, kur mūsu biznesa mērķi sniedzas stipri vairāk par Baltijas mērogu. To pierāda mūsu Dienvidaustrumāzijā un tepat tuvāk NVS valstīs. Mēs redzam „Food Union” kā pasaules līmeņa spēlētāju (..),” skaidro Staņēvičs.

Tiesa, pēdējos gados „Food Union” specializējoties saldējuma ražošanā un aktivizējoties mazākiem, nišas ražotājiem, „Food Union” daļu no vietējā tirgus ir zaudējis, iepriekš norādīja lauksaimniecības tirgus eksperte, Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Inguna Gulbe. „Aina mainās. Latvijas tirgū pozīcijas ir pazaudējis „Rīgas piena kombināts”, kas tagad saucas „Food Union”. Tas sevi pozicionē tā, ka galvenais tirgus ir eksporta tirgus un galvenais produkts ir saldējums. Ar pārējie produktiem viņi nav mēģinājuši tik aktīvi strādāt, tāpēc vietējā tirgū lielāku daļu ir ieguvuši mazie pārstrādātāji – Tukums, Smiltene,” komentē Gulbe.

Kā ziņots, tieši pirms gada "Food Union" akcionārs ukraiņu izcelsmes Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis paziņoja par Tallinas biržā kotētās publiskās akciju sabiedrības "Premia Foods" saldējuma un saldēto produktu biznesa iegādi. Darījuma apmērs toreiz bija 27,1 miljons eiro.

"Rīgas piensaimnieks" dibināts 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 379 388 eiro. Uzņēmums ražo aptuveni 100 produktus, pazīstamākie ir biezpiena sieriņš "Kārums", kausētie sieri "Dzintars", saldējumi "Jungle Pop".

Pagājušajā gadā uzņēmums strādāja ar 32,91 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 33,82 miljonie iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa bija 680 196 eiro salīdzinājumā ar 744 270 eiro 2013.gadā.

Kopš 2010.gada vienīgais uzņēmuma īpašnieks ir Kaimanu salās reģistrētais "DCEMF Holdings".

Andrejs Beshmeļņickis ir ukraiņu izcelsmes globālās pārtikas industrijas uzņēmējs. 2011.gadā viņš iegādājās divus lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā - AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens" - un apvienoja tos "Food Union" grupā.

Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% "Valmieras piena" akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā "Rīgas piena kombināts" paziņoja par Krievijas investora Sergeja Beshmeļņicka piesaistīšanu uzņēmumam.

"Food Union" patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, pērn uzņēmuma provizoriskais apgrozījums bijis 125 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti