FKTK un «PrivatBank» izlīgst strīdā par sodu bankai un tās valdes atsaukšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un AS "PrivatBank" piektdien, 6.maijā, ir noslēgušas administratīvo līgumu par tiesiskā strīda izbeigšanu, informē komisijā.

AS "PrivatBank" iepriekš apstrīdēja FKTK pērn 25.novembrī pieņemto lēmumu par pienākumu atsaukt AS ''PrivatBank'' valdi un komisijas 11.decembrī pieņemto lēmumu piemērot AS ''PrivatBank'' soda naudu 2 016 830 eiro apmērā.

Parakstot administratīvo līgumu, abas puses ir vienojušās izbeigt šo tiesisko strīdu, paredzot turpmākos pasākumus, ko banka apņemas FKTK noteiktajos termiņos pilnībā izpildīt, lai pilnveidotu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas iekšējās kontroles sistēmu.

Līguma noslēgšana neatceļ FKTK lēmumu nolemjošajās daļās minēto un citu paredzēto tiesisko pienākumu izpildi.

Administratīvā līguma noslēgšanas brīdī AS "PrivatBank" ir atsaukusi bankas valdi, kā arī samaksājusi uzlikto soda naudu pilnā apmērā. Tāpat ir sākts darbu pie noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas politikas un iekšējās kontroles sistēmas pilnveides.

FKTK norāda, ka tā analizē AS "PrivatBank" sniegto informāciju par veiktajiem pasākumiem tās iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā un vērtēs bankas darbības efektivitāti pēc minēto pasākumu plāna izpildes.

Jau ziņots, ka FKTK lēmums par bankas sodīšanu motivēts ar to, ka kredītiestāde īstenojusi augsta riska darījumus neatbilstoši noteikumiem un piedalījusies naudas līdzekļu izvešanā no Moldovas.

Izvērtējot bankas amatpersonu atbildību, komisija atstādināja no amata pienākumu pildīšanas „PrivatBank” valdes priekšsēdētāju Oleksandru Trubakovu un valdes locekli Ivetu Ķerpi, un uzdeva bankas padomei pilnībā nomainīt bankas valdi.

Pēc aktīvu apmēra "PrivatBank" 2015.gada septembra beigās bija 11.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas lielākais akcionārs ir Ukrainas "PrivatBank".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti