ERAB gandarīti par «Ripplewood» piesaistīšanu «Citadelei» un aicina domāt ilgtermiņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kurai  pieder 25% un viena akcija bankā „Citadele,” ir gandarīta par bankas pārdošanas procesu un piesaistītajiem investoriem ASV fonda "Ripplewood Holdings" tā izpilddirektora Tima Kolinsa  vadībā. ERAB arī aicina Latviju darījumu nevērtēt tikai pēc cenas, bet arī lūkoties uz bankas attīstību ilgtermiņā.

To otrdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu („Vienotība”) žurnālistiem atzina ERAB pirmais viceprezidents Filips Benets.

Viņš norādīja, ka bankas pārdošana ir bijusi kvalitatīvs process. Pozitīvi vērtējama ir ziņa, ka banka atgriežas komercbanku apritē. ERAB gan paliek kā viens no „Citadeles” līdzīpašniekiem, un Benets pauda ERAB gatavību arī turpmāk investēt tajā.

Benets arī uzsvēra, ka ERAB nepiedalās pārrunās par valsts akciju cenu, tomēr aicināja Latvijas sabiedrību vairāk koncentrēties uz to, kāds ieguvums no bankas pārdošanas Latvijas ekonomikai būs ilgtermiņā.

Viņš gan kategoriski noliedza, ka šādā veidā atzīst – cena ir zema. „Nē, es neatzīstu neko par cenu, jo mēs neesam puse pārrunās par to, kuras vēl turpinās. No mūsu skatu punkta, cena, kas rada iespēju ilgtermiņā investoriem te ienākt, ir pareizā cena,” teica Benets.

Tas arī viss. Bet vēlreiz – mēs neesam iesaistītā puse, taču būtu pilnīgi nepareizi teikt, ka mums par to ir vienalga. Mēs domājam, ka Latvijai ir svarīgi dabūt labu cenu. Tomēr saņemt cenu, kas ir par vienu centu zemāka nekā cita – tas nav būtiski. Svarīgi ir, kā jūs piesaistāt pareizo investoru, pareizo stratēģiju un pareizo apņemšanos. Un es domāju, ka viņi to dara,” sacīja Benets.

ERAB viceprezidents Filips Benets
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Žurnāliste Madara Fridrihsone gan tviterī uzsvērusi, ka cena ir tikai viens no darījuma aspektiem, kas jāņēm vērā, to vērtējot. Iespējams, ka šonedēļ publiski zināmi kļūs arī citi darījuma nosacījumi.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība šomēnes akceptēja ASV fonda "Ripplewood Holdings" izteikto bankas "Citadele" iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka 25% bankas "Citadele" akciju iegādāsies "Ripplewood Holdings", 50% iegūs patlaban publiski nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB).

ERAB atbalsta Latvijas valdības lēmumu pārdot valstij piederošās bankas "Citadele" akcijas starptautiskai investoru grupai, ko vada "Ripplewood Holdings" un fonda dibinātājs un izpilddirektors Tims Kolinss.

ASV investoru piedāvātā cena par bankas "Citadele" akcijām un visi investoru vārdi tiks atklāti pēc darījuma noslēgšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti