EK liek «Apple» atmaksāt 13 miljardus eiro lielus nenomaksātus nodokļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eiropas Komisija (EK) ir likusi ASV tehnoloģiju kompānijai „Apple” atmaksāt 13 miljardu eiro lielu summu par nenomaksātiem nodokļiem, raksta AFP.

EK secinājusi, ka vairākas ar Īriju noslēgtās vienošanās par nodokļu atlaidēm pārkāpj Eiropas Savienības (ES) noteikumus un radījusi nevienlīdzīgu konkurenci, citiem uzņēmumiem līdzīgā situācijā liekot maksāt nodokļus.

„Apple” jau norādījusi, ka šāds lēmums negatīvi ietekmēs darbabvietu un investīciju skaitu Eiropā. Tiesa, pirms tam kompānija EK lēmumu pārsūdzēs. „Mēs pārsūdzēsim [lēmumu], un mēs esam pārliecināti, ka lēmums tiks mainīts,” paziņojumā raksta „Apple”.

Par 2003. gadā Eiropā gūtajiem ienākumiem uzņēmums maksāja efektīvu nodokļa likmi tikai 1% apmērā, kas turklāt vēlāk nokrita līdz 5% tūkstošdaļām.

Kompānija arī uzsvērusi, ka šis lēmums parāda ne tik ļoti to, kā „Apple” maksā nodokļus, bet gan to, kā valdība iekasē nodokļus.

Arī Īrijas valdība apliecinājusi, ka pārsūdzēs lēmumu.

Ļoti iespējams, ka šis spriedums sadusmos ASV, kura jau nule kā paudusi neapmierinātību ar milzu sodiem amerikāņu kompānijām, saucot to par konkurentu apkarošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti