Ašeradens: Ķīnas un Austrumeiropas samits dos grūdienu sadarbībai ekonomikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šonedēļ Rīgā gaidāmais Ķīnas un 16 Austrumeiropas valstu valdību vadītāju samits varētu dot jaunu grūdienu Latvijas un Ķīnas ekonomikas sadarbībai, tā pirms piektdien, 4.novembrī, gaidāmā pasākuma žurnālistiem atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība").

Latvija samitā īpaši vēlas pievērsties kravu pārvadājumu attīstībai, iezīmējot savu lomu Ķīnas virzītajā "Jaunā zīda ceļa" iniciatīvā. Tādēļ gan valdības vadītāju tikšanās laikā, gan biznesa forumā tiks meklēti risinājumi tālākajai sadarbībai ne tikai kravu pārvadājumu jomā, bet arī aviosatiksmes attīstībā.

Paralēli paredzēts diskutēt par sadarbību vērienīgos infrastruktūras investīciju projektos, kā arī izglītībā, tūrismā, banku pakalpojumu attīstībā un sadarbību ražošanā, īpaši pārtikas rūpniecībā.

Viņš norādīja, ka arī Ķīnas valdībai Latvija šķiet interesanta.

Samitā piedalīsies 862 pārstāvji, tostarp 296 pārstāvji no Ķīnas.

Līdztekus Austrumeiropas valstu delegācijām tajā novērotāju statusā piedalīsies arī Baltkrievijas delegācija, kā arī pārstāvji no Krievijas, Kazahstānas, Lielbritānijas, Singapūras, Francijas, Šveices un Malaizijas. Samits Rīgā notiks līdz svētdienai, 6.novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti