Arī deputāti sāk spriest par lielo alus plastmasas pudeļu aizliegšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 7. septembrī, sāks skatīt grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas aizliegs pārdot alu un citus alkoholiskos dzērienus plastmasas pudelēs lielos tilpumos.

Aprīlī vēlmi aizliegt alus pārdošanu divu litru plastmasas pudelēs un alkoholisko kokteiļu pārdošanu 1,5 litru pudelēs izteica toreizējais veselības ministrs Guntis Belēvičs (Zaļo un zemnieku savienība). Viņš paskaidroja, ka ar alkoholisko kokteiļu lietošanu jaunieši „sāk iet pa alkoholisma ceļu”.

„Galvenais protams, ir ierobežot alkoholisko dzērienu lietošanu, jo Latvijā joprojām ir viens no augstākajiem alkohola lietošanas apjomiem gan pasaulē, gan Eiropā,” pirms gaidāmās sēdes norādīja Saeimas komisijas priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Romāns Naudiņš (Nacionālā apvienība).

„Plastikāta pudelēs - tas ir viens no veidiem, kā var saražot ļoti lēti un ļoti lēti arī tirgot šo produktu. Attiecīgi lēts produkts ir pieejams cilvēkiem, kuri tādā veidā negatīvi ietekmē gan savu veselību, gan tautsaimniecību kopumā.

Ja skatāmies Rietumeiropā, tādas liela tilpuma alus pudeles nav tirdzniecībā,” pauž Naudiņš.

Plānots, ka lielās alus un kokteiļu plastmasas pudeles no veikalu plauktiem varētu pazust līdz ar nākamā gada 1.septembri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti